Gemeente Oirschot




* Monnikenweg in Best afgesloten voor alle verkeer


* Aanpassing wegennet rondom militair oefenterrein


* Broekeindsedijk afgesloten tot eind oktober 2004


* Monnikenweg in Best afgesloten voor alle verkeer

In week 36 en 37 (30 augustus tot en met 10 september 2004) vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Monnikenweg in de gemeente Best. Deze weg, die aansluit op de Liempdsedijk in Oirschot, wordt gedurende deze werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. Voor meer informatie kunt u terecht bij de gemeente Best, de heer O. Oomen, tel. 0499-360358.




* Aanpassing wegennet rondom militair oefenterrein

Het militair oefenterrein Oirschot wordt heringericht tot compagnieoefenterrein (COT). Het terrein ligt gedeeltelijk op grondgebied van de gemeente Oirschot en de gemeente Eersel. Daarom hebben deze twee gemeenten, in samenspraak met het ministerie van Defensie en het adviesbureau Arcadis een plan ontwikkeld voor het aanpassen van de omliggende wegen. De volgende werkzaamheden staan gepland:


* een reconstructie van de Hoogeindseweg in Oostelbeers (inmiddels voltooid);

* de aanleg van een fietspad langs de westzijde van het oefenterrein vanaf het Rouwven in Wintelre tot aan de Langereijt in Oostelbeers;

* een reconstructie, tevens verbreding van het Rouwven, in Wintelre;
* de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen het Rouwven en de Oirschotsedijk in Wintelre;

* de aanleg van een fietspad langs de Oostelbeersedijk in Wintelre.

Ook zullen er werkzaamheden worden uitgevoerd met betrekking tot de verlichting, in- en uitritten, de bermen en de beplanting.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Heijmans Infrastructuur en Milieu uit Bladel. De reconstructie van de Hoogeindseweg is vóór de bouwvakvakantie voltooid. De overige werkzaamheden zullen voor het grootste deel pas na de bouwvakvakantie worden uitgevoerd.

Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer Jan van Rijen van de gemeente Eersel, tel. 0497-531347, die namens beide gemeenten projectleider is.


* Broekeindsedijk afgesloten tot eind oktober 2004

De werkzaamheden voor de aanleg van een faunapassage in de Broekeindsedijk in Westelbeers zijn inmiddels gestart. Door de aanleg van deze tunnel wordt de Broekeindsedijk passeerbaar voor kleine én grotere dieren. Tijdens deze werkzaamheden is de Broekeindsedijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanuit Diessen wordt het verkeer omgeleid via Middelbeers en de Ir. Van Meelweg richting Hapert. Vanuit Hapert wordt het verkeer omgeleid via de Mr. Van Hasseltweg en Middelbeers richting Diessen. Voor wandelaars en fietsers worden ter plaatse voorzieningen getroffen.

De werkzaamheden duren tot eind oktober 2004.