VAN DEN ENDE FOUNDATION

Marathonvertoning tv-serie 'allemaal THEATER' in Amsterdam

Aanstaande maandag 30 augustus worden alle twaalf delen van de tien uur durende documentaireserie 'allemaal THEATER' achter elkaar vertoond in de Amsterdamse Stadsschouwburg.
Acteur en regisseur Jeroen Krabbé geeft om 10.30 uur de aftrap voor deze marathonvertoning die georganiseerd is door de VandenEnde Foundation voor een gezelschap van enkele honderden acteurs, actrices, regisseurs en auteurs waaronder Ellen Vogel, Willem Nijholt, Pierre Bokma, Gijs Scholten van Aschat, Anne Wil Blankers, Ton Vorstenbosch, John Kraaykamp sr., Freek de Jonge, Victor Löw, Theu Boermans, Hans Croiset en Adèle Bloemendaal. Andere prominente aanwezigen zijn onder meer de initiatiefnemers van de serie Joop en Janine van den Ende, de Amsterdamse wethouder voor cultuur Hannah Belliot, AVRO voorzitter Martijn Sanders, componist Henny Vrienten.
Tijdens zijn inleiding zal Jeroen Krabbé een speciale dvd-box van de serie overhandigen aan een van deze prominente gasten. Daarna zijn tot 's avonds 19.00 uur op vier verschillende schermen in het gebouw van de Stadsschouwburg alle delen van de documentaireserie te zien.

De documentaireserie 'allemaal THEATER', wordt door de AVRO uitgezonden vanaf maandag 30 augustus drie weken lang, iedere maandag tot en met donderdag om 23.10 uur op Nederland 3. Op een persoonlijke en betrokken wijze leidt Jeroen Krabbé de kijker via kleine en grote verhalen rond door 60 jaar Nederlandse theaterhistorie. De documentaires laten zien dat ontwikkelingen in tijd en theater samengaan. Levendige herinneringen van grote acteurs, actrices en theatermakers worden afgewisseld met prachtig archiefmateriaal van onder anderen Toon Hermans, Ank van der Moer,Wim Sonneveld, Ko van Dijk, Snip en Snap en vele andere theaterpersoonlijkheden.

einde persbericht