Gemeente Dordrecht


Werkzaamheden rond kasteel Crabbehof gaan van start

De werkzaamheden rond het kasteel Crabbehof aan de Talmaweg gaan maandag 30 augustus 2004 van start. Rond het kasteel wordt de watergang gebaggerd en beschoeid, het openbaar groen opnieuw ingericht, het wandelpad opgeknapt en de verlichting verbeterd. De werkzaamheden vinden plaats naar aanleiding van klachten van bewoners over sociale onveiligheid, vervuiling en stankoverlast van het water.

Naar aanleiding van deze klachten hebben alle betrokken partijen (bewoners, eigenaren van het landgoed, gemeente Dordrecht, Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden en Waterschap de Groote Waard) besloten om alle problemen in één keer aan te pakken. De werkzaamheden zijn er dan ook op gericht om de stankoverlast weg te nemen en de groenvoorzieningen sociaal veiliger te maken. Hierdoor behoudt het kasteel zijn unieke verblijfsfunctie in het centrum van Crabbehof.

Planning
Maandag 30 augustus wordt gestart met het rooien van de bestaande beplanting, gevolgd door de bagger- en beschoeiingwerkzaamheden. De nieuwe beplanting wordt in het voorjaar van 2005 aangebracht.