Provincie Drenthe

Zomeractie groot succes

Buslijn 127 Hoogeveen - Emmen wordt Qliner 327

Assen, 27 augustus 2004
Persberichtnummer 04-127

De zomeractie op de snelle buslijn 127 en de normale lijn 27 tussen Emmen en Hoogeveen is een groot succes geworden. Exacte cijfers zijn nog niet bekend, maar er maakten zoveel passagiers gebruikt van de snelle bus dat er kaartjes moesten worden bijgedrukt. Met ingang van maandag 30 augustus gaat de snelle, comfortabele Qliner volgens een normale dienstregeling rijden. Veel verschil maakt dat voor de reiziger trouwens niet. Wél worden splinternieuwe bussen, uitgevoerd in stijlvol Royal Blue, ingezet.

Ook het kaartje, dat overigens gewoon bij de chauffeur te koop blijft, moet ingaande maandag tegen het normale Qliner-tarief worden afgerekend. Dat houdt in: 9,20 voor een retour, maar voor Pas 65-houders, zelfstandig reizende kinderen tot 12 jaar en houders van een Voordeelurenkaart kost het retourtje slechts 5,80, amper meer dan het populaire actiekaartje van 5 euro. Meereizende kinderen tot 12 jaar betalen slechts 50 cent voor het speciale Q-runner kaartje. De voordeelurenkaart is te koop bij Arriva, te bestellen via tel. 0900- 2 022 022. Via dit klantenservicenummer wordt ook informatie over andere kaart- en abonnementssoorten verstrekt. Overigens kunnen voor doorgaande reizen met het streekvervoer onder bepaalde voorwaarden - ook sterabonnementen en strippenkaarten worden gebruikt in de Qliner.
De Qliner rijdt vanaf maandag rechtstreeks over de snelweg A37 tussen de NS-stations van Emmen en Hoogeveen. In Emmen wordt ook gestopt bij de halte centrum/Hondsrugweg en Rietlanden; in Hoogeveen kunnen reizigers opstappen in het centrum (Schoolstraat) en bij het tankstation aan de Mr. Cramerweg.
De reistijd van de bus is ongeveer drie kwartier; de bus vertrekt elk uur (in de spits twee keer per uur) en sluit in Hoogeveen perfect aan op de Intercitytreinen.
Informatie over haltes en exacte vertrektijden: www.ov9292.nl of via 0900-9292 ( 0,70 p/m).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl