Gemeente Dordrecht


Dordtse kunstenaar Samir Ahmetagic exposeert derde maal in stadskantoor

De Dordtse kunstenaar Samir Ahmetagic exposeert met een tiental olieverfschilderijen in het stadskantoor. De expositie is te bezichtigen vanaf maandag 30 augustus tot en met donderdag 30 september.

De 36-jarige Samir is afkomstig uit Bosnië en woont inmiddels tien jaar in Nederland. Met kleine onderbrekingen schildert hij nu al zo'n twintig jaar. De laatste tien jaar is hij in zijn werk beïnvloed door de Art-Nouveau kunstenaar Gustav Klimt. Samirs schilderijen hebben warme, goudkleurige tinten en hier en daar gebruikt hij zelfs echt bladgoud. In 1999 was hij de winnaar van de eerste Kerstkunstprijs van Dordrecht, een prestatie waar hij heel trots op is. Het winnen van die prijs heeft hem er toe aangezet om professioneel met het schilderen om te gaan. Samir schildert zowel op doek als op houten panelen en stelt hoge eisen aan zijn werk.

De expositie is te bezichtigen in de centrale hal van het stadskantoor aan de Spuiboulevard 300 te Dordrecht, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.