FNV

27-08-2004

De Waal en Van der Kolk informeren reizend publiek in Rotterdam

Lodewijk de Waal, voorzitter van de FNV, en Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten, gaan de treinreizigers op Rottterdam CS informeren over de gevolgen van de kabinetsplannen. Dat gebeurt aanstaande maandag 30 augustus tussen 7 en 8 uur aan de centrumzijde van het station.

Onderwerp van de dag is de 40-urige werkweek. Kabinet en werkgevers willen immers dat iedereen weer 40 uur per week gaat werken, maar dan zonder extra loon. De Waal van Van der Kolk zullen flyers uitdelen over dit onderwerp en in discussie gaan met reizigers over de noodzaak van een 40-urige werkweek. FNV vindt dat een langere werkweek absoluut niet nodig is. Beter is om slimmer te werken, het werk efficiënter in te delen. Kabinet en werkgevers verkondigen fabels als het gaat om het effect van de invoering van een 40-urige werkweek.

De informatie-actie op Rotterdam CS maakt onderdeel uit van de gezamenlijke acties van FNV, CNV en MHP onder het motto "Nederland verdient beter". De acties monden uiteindelijk uit in een grote demonstratie op 2 oktober op het Museumplein in Amsterdam.

Maandagochtend wordt er ook op tien andere stations in de regio Zuid-Holland, Zeeland en Midden-en West Brabant geflyerd. Dat gebeurt van 6.30 uur tot 9.30 uur op de volgende stations: Dordrecht, Rotterdam Alexander, Den Haag Centraal, Breda, Roosendaal, Schiedam Centrum, Goes, Leiden Centraal en Bergen op Zoom.