Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

27-08-2004 http://www.eu2004.nl/
Algemene Zaken en Externe Betrekkingen | Persberichten


---


*Nederlandse bewindslieden bezoeken Europees Parlement

Volgende week zullen veertien Nederlandse bewindslieden het de Europees Parlement bezoeken. Vanaf maandag zullen zij ieder op hun eigen vakgebied het programma van het Nederlandse EU-Voorzitterschap presenteren. Eerst zullen de bewindslieden een presentatie houden. Daarna is er voor de leden van het parlement gelegenheid tot vragen stellen en debat. Het betreffen bijeenkomsten van bijna alle parlementaire commissies in het Europees Parlement. Ieder Voorzitterschap houdt bij aanvang een dergelijke presentatie in het parlement. Sommigen bewindslieden zullen in meer commissies een presentatie houden. En in sommige commissies zullen bewindslieden samen aanwezig zijn, omdat zij gedeelde bevoegdheden hebben.

Hieronder staat een kort overzicht waaruit blijkt welke bewindslieden wanneer in het Parlement aanwezig zullen zijn.

Maandag 30 augustus: minister Brinkhorst, staatssecretaris Van Gennip, minister Van der Hoeven Dinsdag 31 augustus: minister Brinkhorst, staatssecretaris Van Gennip, minister De Geus, minister Peijs, minister Van Ardenne, minister Donner, minister Remkes en minister Zalm Woensdag 1 sept.: minister Veerman, minister Donner en minister Remkes Donderdag 2 sept.: minister Bot, minister Van der Hoeven, staatssecretaris Van der Laan, minister Hoogervorst en staatssecretaris Ross-Van Dorp

Raadpleeg - bijgevoegd overzicht voor de precieze tijden (in pdf).

De bewindspersonen zijn na afloop van hun presentatie beschikbaar voor de pers. Voor meer informatie wordt u verzocht contact op te nemen met de woordvoerders van de respectievelijke bewindspersonen. Zie daarvoor ook '- Contactinformatie ministeries'.

http://www.eu2004.nl/20040827-15449-E