Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 30 augustus 2004

(

Noordwijk Politie controleert in kader 'Veilig Stappen'
In het weekend van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus heeft de politie gecontroleerd in het kader van het project 'Veilig Stappen'. Er werden acht aanhoudingen verricht en 42 bekeuringen opgemaakt.
Twee Rijnsburgers van 17 en 19 jaar werden aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Nadat de 19-jarige, na onenigheid op de De Grent, diverse keren was gesommeerd zich te verwijderen werd hij aangehouden. De 17-jarige bemoeide zich vervolgens met de aanhouding waarna ook hij werd gesommeerd zich te verwijderen. Toen hij daar niet aan voldeed werd hij eveneens aangehouden.
Op de Jan Kroonsplein werden drie personen aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Bij een vechtpartij zagen agenten dat twee Rijnsburgers van 16 en 17 jaar een derde persoon diverse keren sloegen. Hierbij werd tevens gedreigd met een mes. Bij de 16-jarige werd een vlindermes aangetroffen. Een 18-jarige Sassenheimer werd aangehouden nadat ook hij een persoon in het gezicht sloeg waarna deze op de grond viel. De Sassenheimer rende hierna weg, maar hij werd op de Bomstraat aangehouden. De Sassenheimer beledigde de politie en pleegde verzet bij de aanhouding. Een groep jongeren bemoeide zich met de aanhouding waardoor de politie de wapenstok moest gebruiken en enkele charges moest uitvoeren om de jongeren op afstand te houden. Een 19-jarige Maasdijker die niet weg wilde gaan op aangeven van de politie werd aangehouden. Daarbij werd een politiehond ingezet. De Maasdijker liep enkele schrammen op aan een been. Een 19-jarige Sassenheimer werd aangehouden na het verbaal bedreigen van een politieambtenaar.
Bij een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid op de Parallel Boulevard vernielde een 22-jarige Noordwijker een tafel en sloeg hij dwars door een ruit heen. De Noordwijker werd met een bloeding overgebracht naar het LUMC. De politie zal de Noordwijker nog horen.
Naast deze aanhoudingen werden nog 42 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen, stilstaan op een fietsstrook, stilstaan in een stopverbod, baldadigheid, belediging, onnodig claxoneren, rijden in een geslotenverklaring.


Hillegom - Politie houdt verdachte in diefstal uit woning aan

De politie hield op vrijdag 27 augustus rond 17.45 uur op de Stationsweg een 37-jarige man uit Leiden aan als verdachte van een diefstal uit een woning gepleegd in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 augustus jl. Bij de diefstal werd een tas met diverse goederen waaronder (bank)passen gestolen. Tijdens het door de politie ingestelde onderzoek bleek dat met een gestolen pas geprobeerd was geld te pinnen bij een bank in Hillegom. Dit spoor leidde naar de verdachte. De verdachte is vandaag, maandag 30 augustus bij justitie voorgeleid.


Hillegom Auto in de brand

Op vrijdag 27 augustus omstreeks 23.05 uur kreeg de politie de melding dat er een auto in de brand stond aan de Waardenburg. Brandweer bluste het voertuig. Omstreeks 23.55 uur kreeg de politie wederom een melding van een auto in de brand en ditmaal was dit op de Mariastraat. Ook dit voertuig werd geblust. Beide voertuigen zijn afgevoerd voor technisch onderzoek. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Katwijk Eenzijdig ongeval

Op zaterdag 28 augustus omstreeks 03.45 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Rijnstraat. Een 21-jarige vrouw uit Leiden reed op haar snorfiets over de Rijnstraat richting Katwijk toen zij door onbekende oorzaak over een afzettingshek reed welke op de grond lag. Met onbekend letsel werd de vrouw overgebracht naar het LUMC te Leiden.


Noordwijk Inbraak woningen

Tussen vrijdag 27 augustus 23.30 uur en zaterdag 28 augustus omstreeks 11.30 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Offenweg. Toegang werd verschaft door de niet afgesloten achterdeur. Weggenomen werd 2 GSM's, portemonnee met inhoud en een damesfiets. Op zondag 29 augustus tussen 00.20 uur en 00.30 uur heeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan de Rudolf Tappenbeckweg. Ook hier kwam men binnen via een openstaande achterdeur. Weggenomen werd een handtas met portemonnee met inhoud. Op maandag 30 augustus omstreeks 05.05 uurheeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan Het Laantje. Toegang werd verschaft door een niet goed afgesloten deur. Daar de dader werd gestoord werden er geen goederen weggenomen.


Noordwijk Aanrijding met gewonden

Op zaterdag 28 augustus omstreeks 10.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Provinciale weg N206. Een 49-jarige vrouw uit Vogelenzang reed met haar auto over de N206 richting De Zilk en reed vervolgens met opzet de rijbaan van tegemoetkomend verkeer op. Zij wilde zich namelijk van het leven beroven. Hierdoor kwam zij frontaal in aanrijding met een 48-jarige bestuurder uit Leiden. Door deze aanrijding kon de man uit Leiden zijn voertuig niet meer onder controle houden waardoor hij op weghelft kwam van tegemoetkomend verkeer waardoor hij in aanrijding kwam met een 78-jarige bestuurder uit Leiden. De verkeersdienst is ter plaatse geweest en heeft een onderzoek ingesteld. Alle bestuurders hadden letsel in het gezicht opgelopen.


Noordwijk Eenzijdig ongeval / rijden onder invloed

Op zondag 29 augustus omstreeks 20.25 uur reed een 40-jarige bestuurder uit Noordwijk over de Berckelweg richting Voorhout. Ter hoogte van het benzinestation maakte hij een stuurbeweging waardoor hij de middengeleider raakte. Hierdoor werd het voertuig gelanceerd en raakte een lantaarnpaal. Vervolgens kwam hij op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer en kwam hierna half in de sloot terecht. Met onbekend letsel werd de man overgebracht naar het LUMC. Daar werd van de man een bloedproef afgenomen en werd zijn rijbewijs ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Sassenheim Brandstichting

Op zondag 29 augustus omstreeks 20.10 uur hield de politie in een woning aan de Teijlingerlaan een viertal jongeren aan in verband met inbraak woning en brandstichting. De vier jongens allen 15 jaar, komende uit Abbenes, Leiderdorp en Sassenheim hadden zich de toegang tot een leegstaande woning verschaft en waren binnen posters aan het verbranden. Na verhoor werden zij heengezonden.


Noordwijk Snelheidscontrole / rijden onder invloed

Op zondag 29 augustus heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden door het Regionaal Verkeershandhavingsteam op de Berckelweg. Hierbij kregen 34 bestuurders een proces-verbaal voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 158 km/per uur. Deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Tijdens deze controle bleken ook twee bestuurders onder invloed te verkeren. De uitslag van een 51-jarige man uit Noordwijkerhout was 295 ug/l (limiet 220 ug/l) en van een 39-jarige man uit Voorhout was 285 ug/l (limiet 220 ug/l). Beide kregen proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.


Oegstgeest Rijden onder invloed

Op zaterdag 28 augustus omstreeks 21.40 uur controleerde de politie een 64-jarige bestuurder uit Oegstgeest op de Laan van Oud Poelgeest. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 410 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.


Katwijk Ongeregeldheden op feestweek

Op vrijdag 27 augustus omstreeks 22.25 uur hield de politie ter hoogte van het kermisterrein een viertal jongeren aan ter zake belediging van de politie alsmede het niet voldoen aan een vordering om zich te verwijderen. Het betroffen een 16-jarige man uit Rijnsburg en een 16, 18- en 19-jarige man uit Katwijk. Even tevoren hadden zich twee groepen jongeren zich verzameld bij de Sandtlaanbrug. Doordat de brug openstond voor een gondelvaart vertrok een groep richting het kermisterrein. Daar richtte de groep zich tegen de politie en werden zij bekogeld met bierflessen. Hierop zijn vier verdachten aangehouden en werd na ingrijpen van de politie de rust hersteld op het kermisterrein.


Katwijk / Bergen aan Zee Aantreffen vermiste Duitser

Op donderdag 26 augustus in de ochtend is het stoffelijk overschot aangespoeld van de 62-jarige man uit Igel (Duitsland) in Bergen aan Zee die op zondag 22 augustus werd vermist op het strand van Katwijk.


Voorschoten - Onder invloed met auto bocht uit

Een 21-jarige man uit Wassenaar wist op zondag 29 augustus rond 10.00 uur zijn auto niet door een bocht in de Rouboslaan door te sturen. Hij raakte van de weg en botste tegen een lantaarnpaal. Het bleef bij materiële schade. Het is mogelijk dat de man zijn auto niet onder controle had door het gebruik van alcohol in combinatie met het gebruik van XTC. De politie hield de man dan ook aan en liet een bloedproef van hem afnemen. Ook moest hij zijn rijbewijs aan de agenten afgeven.


Hazerswoude - Rijndijk - Politie vordert rijbewijzen in

Van een 63-jarige automobilist uit Hazerswoude - Rijndijk en een 29-jarige motorrijder uit Reeuwijk vorderde de politie het afgelopen weekend het rijbewijs in. Beiden bleken onder invloed van alcohol te zijn. De automobilist werd op zondag 29 augustus rond 22.10 uur gecontroleerd op de Mozartlaan. 685 ug/l was het resultaat van zijn ademanalyse. De motorrijder werd op maandag 30 augustus rond 04.50 uur op de N11 gecontroleerd. Zijn uitslag was 800 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het inleveren van hun rijbewijs maakt de politie proces-verbaal tegen de twee weggebruikers op.


Roelofarendsveen - Onder invloed rijden

Een getuige zette de politie op zondag 29 augustus rond 09.40 uur op het spoor van een 58-jarige automobilist uit Den Haag die met te veel drank op achter het stuur zat. Getuigen zagen de auto over de Alkemadelaan langzaam en regelmatig over de middellijn van de weg rijden en ook nog een afzetting raken. Ze belden de politie en hield ze via de mobiele telefoon op de hoogte waar de auto zich bevond. De politie trof de auto stilstaand met draaiende motor bij een bushalte aan. De man waarvan inmiddels bekend was dat hij zijn rijbewijs moest inleveren voor een eerder drankgebruik in het verkeer, verkeerde nu ook weer onder invloed. De ademanalyse gaf als uitslag 720 ug/l (limiet 220 ug/l ).


Reeuwijk - Beschoten met luchtbuks

Een 16-jarige jongen uit Bodegraven werd op vrijdag 27 augustus rond 15.00 uur op het fietspad van de Raadhuisweg door een onbekende beschoten met een luchtbuks. Hij hield aan het voorval een klein wondje aan zijn borst over. De jongen fietste met nog twee vrienden toen hij plotseling een fluitend geluid hoorde onmiddellijk gevolgd door een hevige pijn op de borst. Toen hij onder zijn T-shirt keek zag hij een klein vers wondje. Een arts denkt dat het wondje veroorzaakt is door een kogeltje uit een luchtbuks. De jongen heeft aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.


Gouda - Politie houdt verdachte aan

De politie hield op zaterdag 28 augustus rond 03.40 uur op de Kazernestraat een 28-jarige man uit Gouda aan als verdachte van het vernielen van een ruit van een modezaak of poging tot inbraak in die winkel. Agenten waren in de buurt toen zijn op het geluid van glasgerinkel afgingen. Bij de vernielde ruit troffen zij de man aan. Bij zijn aanhouding beledigde hij de agenten. Na zijn verhoor, waarbij hij het vernielen van de ruit bekende en zijn excuses maakte voor de beledigingen, werd hij in de loop van zondag 29 augustus weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal voor belediging en vernieling tegen de man op.


Schoonhoven - Politie vordert rijbewijs in

De politie vorderde op maandag 30 augustus rond 01.55 uur van een 45-jarige automobilist uit Schoonhoven het rijbewijs in. De man werd op de Rotterdamseweg aangehouden nadat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij weigerde om mee te werken aan een blaasproef door deze te saboteren. Hij hoopte zo onder een proces-verbaal uit te komen. Dit lukte hem niet. Naast het invorderen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal voor deze weigering op.


Gouderak Verkeerscontrole

De politie heeft op zaterdag 27 augustus een verkeerscontrole gehouden op het Middelblok. Er werd met name gecontroleerd op snelheid, gordel en het niet handsfree bellen in de auto. Er werden negen bekeuringen uitgeschreven. Een voor het niet handsfree bellen, zes voor het niet dragen van de gordel en twee voor het overschrijden van de maximum snelheid, 79 waar 60 is toegestaan.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --