Eemland zuid, 09.55 uur

Utrecht 30-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Berovingen

AMERSFOORT En 22-jarige inwoner uit Amersfoort is zondagmorgen rond 02.45 uur samen met zijn broer (gegevens onbekend) met geweld beroofd van zijn portemonnee. De mannen liepen over de Arnhemseweg toen plotseling een jongen op een fiets opdook die beide personen klemreed. Direct hierop kwamen er nog drie onbekend gebleven mannen die samen met de fietser de twee broers begonnen te slaan en schoppen. Daarna gingen ze er vandoor. Toen de Amersfoorter opstond, bemerkte hij dat zijn portemonnee gestolen was. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden bij de politie district Eemland zuid via telnr.: 0900-8844.

Een 28-jarige Amersfoorter is zondagavond rond 21.45 uur op het Stationsplein beroofd van zijn telefoon en portemonnee. De man stond voor het station te bellen toen er plotseling een man langsfietste. Deze griste de telefoon en de portemonnee uit de hand van de man en ging er in de richting van het Piet Mondriaanplein vandoor. De Amersfoorter zette de achtervolging in, maar kon de dader niet meer inhalen. De politie stelt een onderzoek in.

Embleemdieven aangehouden

AMERSFOORT Zondagmiddag rond 17.30 uur kreeg de politie een melding dat een 44-jarige Amersfoorter twee diefjes had aangehouden die het embleem van zijn auto aan het halen waren. De jongens, 11jaar uit Zutphen en 13 jaar uit Amersfoort, werden overgedragen aan de politie. Hun ouders werden gewaarschuwd.

Tijdens het verhoor bekenden de jongens het afgelopen weekend meer dan veertig auto-emblemen van autos gestolen te hebben. Dit vond vooral plaats in de wijk Nieuwland. De politie roept gedupeerden op zich te melden indien hun auto vernield is. Zij kunnen dit telefonisch doen via 0900-8844 of via internet: www.politie.nl.

Met alcohol op

AMERSFOORT Een 52-jarige inwoner uit Leusden is zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen hij betrapt werd op het rijden onder invloed. De man reed zondagavond rond 19.45 uur over de Nijverheidsweg Noord toen hij door agenten werd onderworpen aan een blaastets. Nadat bleek dat hij teveel gedronken had, werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek de uitslag van de ademanalyse 745 ug/l te zijn. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd, er is proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

LEUSDEN Naar aanleiding van klachten van omwonenden heeft de Koninklijke Marechaussee zondag gecontroleerd op snelheid op de Kolonel H.L. van Royenweg. Ter plaatse geldt een maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur. Eerst werd van 10.30 tot 12.30 uur gecontroleerd. In die tijd werden 260 voertuigen gemeten waarvan er 24 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 105 km per uur. Drie overtreders reden sneller dan twee keer de toegestane snelheid, zij moesten hun rijbewijs inleveren. Tussen 14.00 en 16.30 uur werd opnieuw gecontroleerd. Dit keer reden 39 van de 410 gemeten voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 122 km per uur.