AutoRai

30-8-2004

Cedys Wereld: virtueel avonturenpark van Mercedes-Benz

Mercedes-Benz biedt kinderen tussen de 6 en 12 jaar Cedys Wereld, een gevarieerde internetsite waar het fenomeen auto de hoofdrol speelt.

Kinderen kunnen in dit virtuele avonturenpark interessante en informatieve onderwerpen vinden op het gebied van techniek, milieu en veiligheid, maar ook leuke en leerzame spelletjes spelen.

De cyberheldin van de site is kleine Cedy, een slim en vrolijk meisje dat de kinderen door de site leidt. Cedys Wereld was al beschikbaar op de internationale website van Mercedes-Benz, via www.mercedes-benz.nl/kids is nu ook een volledig Nederlandse versie beschikbaar.

De webspecial is ontwikkeld volgens pedagogische richtlijnen en gebaseerd op didactische principes. Het doel van Cedys Wereld is om technische kennis op een spannende en speelse wijze over te brengen op kinderen, hun milieubesef te vergroten en hun gevoel voor verkeersveiligheid te stimuleren.

Mercedes-Benz heeft met Cedys Wereld een digitaal avonturenpark neergezet waar kinderen op een leuke ontdekkingstocht kunnen gaan. Leren hoe nu eigenlijk een auto werkt, een eigen Mercedes-Benz bouwen, maar vooral veel spelletjes spelen. Word testrijder, rij een echte Grand Prix of versier eens een bus zijn hiervan een aantal voorbeelden die kinderen al spelend wegwijs maken in de wereld van mobiliteit.