Gemeente Rotterdam

'Het centrum moet goed bereikbaar zijn met de auto'. Dat is de stelling waarmee wethouder Stefan Hulman (Verkeer en Vervoer)vanaf vandaag via het Stadsdebat de digitale discussie aangaat met Rotterdammers. Gedurende drie weken - tot en met 17 september - kunnen mensen via het Stadsdebat reageren. Interessante sugessties worden onderzocht op haalbaarheid.

Om Rotterdammers uit te nodigen aan het debat deel te nemen, zijn vanaf vandaag 30 augustus in de hele stad drie weken lang sandwichborden te zien, met daarop de stelling van de wethouder en de uitnodiging om naar
www.rotterdam.nl te surfen. Op Radio Rijnmond is een spotje te horen, waarin Hulman zichzelf voorstelt en mensen oproept te reageren op zijn stelling: Ik vind dat het centrum van Rotterdam goed bereikbaar moet zijn met de auto. De stelling van wethouder Hulman is gebaseerd op het Verkeer- en vervoersplan Rotterdam 2003-2020. Centraal in het plan staat de bereikbaarheid van de stad en de leefbaarheid in de wijken. De ambities zijn samengevat onder de noemer versterking van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven, versterking van de stedelijke economie en verbetering van het woon- en leefklimaat. Op korte termijn ligt het accent op concrete acties die de doorstroming en de veiligheid bevorderen en de verkeershinder verminderen. Het gaat om relatief eenvoudige en snel uit te voeren maatregelen zoals vernieuwing van het parkeergeleidingssysteem, invoering van parkeer- en routegeleiding, vervanging van verkeerslichten, waardoor een betere afstemming mogelijk is (groene golven), het tegengaan van sluipverkeer in de wijken en het bevorderen van de verkeersveiligheid.