PERSBERICHT - 2004-08-30

Eén tot en met vijf sterren, keuken met patat en kaviaar

Amsterdams Lloyd Hotel is er voor iedereen

Amsterdam heeft er sinds 't weekend een bijzonder hotel bij. Zondag 29 augustus vond de "soft opening" plaats van het Lloyd Hotel aan de Oostelijlke Handelskade. Het hotel met zijn 120, bijna allemaal verschillende, kamers is er voor iedereen. Het heeft één tot en met vijf sterren, de keuken serveert van patat tot kaviaar, luxe is vanzelfsprekend en goedkoop is extra. De officiële opening is 11 november.

Het Lloyd Hotel, in het hart van het Oostelijk havengebied in Amsterdam, innoveert op alle fronten. Het rijksmonument daterend uit 1921 is verbouwd tot een hotel dat een actueel beeld schetst van Nederlandse architectuur en vormgeving.

Alle 120 kamers - in luxe variërend van één tot vijf sterren- zijn verschillend van oppervlak en inrichting. Het hotel heeft twee restaurants - Snel en Sloom- een opnamestudio, een nomadische bibliotheek en een keuken waarin je als hotelgast voor je eigen gasten kunt koken. In de publieke ruimtes van het hotel zal de Culturele Ambassade verschillende diensten aanbieden.

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers van het Lloyd Hotel zijn Suzanne Oxenaar, Otto Nan, Liesbeth Mijnlieff en Gerrit Groen. Zij lieten zich leiden door de gedachte dat het Lloyd Hotel vooral een hotel moest worden waar ze zelf graag naartoe zouden gaan: Een uitnodigende plek, waar de buren makkelijk binnenlopen om in het torentje rustig een boek te lezen.

Een plek waar Amsterdammers komen om iets lekkers te eten of een maaltijd afhalen voor een picknick, of voor thuis. Een keuken met eten en drinken van goedkoop tot duur, van patat tot kaviaar, 24 uur per dag. Een hotel waar je met een gerust hart je vrienden of je ouders laat overnachten. Het Lloyd Hotel is er ook voor iedere portemonnee: Luxe is vanzelfsprekend en goedkoop is extra.

Architect en vormgevers
Om de oorspronkelijke hotelfunctie van het gebouw weer te kunnen uitoefenen was een grondige verbouwing van het interieur noodzakelijk. Het architectenbureau MVRDV kreeg de opdracht een ontwerp te realiseren dat de mogelijkheid biedt om te ontsnappen aan de zware geschiedenis van het gebouw.

In het gebouw, waar 1 en 5 sterrenkamers op dezelfde centrale hal uitkomen, wordt voortdurend gespeeld met het spanningsveld tussen publiek en privé. Voor het interieur werd samengewerkt met onder meer Bureau Lakenvelder, Atelier van Lieshout, Christoph Seyferth, Ineke Hans, Richard Hutten en Hella Jongerius.

Culturele Ambassade
Ook na de opening zal cultuur een centrale rol blijven spelen in het Lloyd Hotel. De Culturele Ambassade van het hotel heeft verschillende publieke ruimtes in het hart van het gebouw. Echte, fysieke ontmoetingen worden in onze snel veranderende wereld steeds schaarser en korter, terwijl er tegelijkertijd een groeiende behoefte aan persoonlijk contact is.

Het Lloyd Hotel biedt met zijn Culturele Ambassade de helpende hand door zijn gasten zo effectief mogelijk gebruik te laten maken van hun tijd. Persoonlijk advies, kaarten voor een voorstelling of een informele ontmoeting met een gelijkgestemde: de Culturele Ambassade biedt een compleet dienstenpakket.

www.lloydhotel.com