Eemland noord, 10.10 uur

Utrecht 30-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Aanrijding met alcohol op

SOESTERBERG Een 25-jarige Amersfoorter is zondagmiddag rond 17.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met een slok teveel op een aanrijding veroorzaakte. Bij de oprit naar de A28 richting Utrecht reed de man een lichtmast uit de grond. Daarna reed hij door richting Utrecht. Getuigen waarschuwden de politie die de man even voor de afrit naar Den Dolder konden aanhouden. Op het politiebureau bleek de man ook teveel te hebben gedronken 635 ug/l. zijn rijbewijs werd ingevorderd, proces verbaal is opgemaakt.

Brandstichting

SOEST In de nacht van zondag op maandag even na middernacht zijn twee autos uitgebrand. Deze stonden geparkeerd voor een bedrijfspand aan de Eigendomweg. Op een gegeven moment sloeg de brand van de autos over naar het bedrijfspand. De brandweer kon voorkomen dat het pand afbrandde, de autos waren niet meer te redden. Getuigen meldden, vlak voor de brand twee knallen gehoord te hebben en iemand te hebben zien wegrennen.

Rond 01.00 uur diezelfde nacht, kwam er een brandmelding vanaf de Weegbreestraat waar een kelderbox van een flat in brand stond. Ook was er sprake van heftige rookontwikkeling. Bewoners van zes woningen werden tijdelijk geëvacueerd.

De politie stelt een onderzoek in naar beide branden en roept getuigen op, zich te melden bij de politie district Eemland noord via telnr: 0900-8844 of anoniem via telnr: 0800-7000.