Politie Drenthe

Maandagmorgen

Emmen 30-08-2004

Gereedschap gestolen uit schaftkeet
ZWINDEREN Tussen vrijdag en zondag is een hoeveelheid gereedschap gestolen uit een schaftkeet aan de Verl. Hoogeveense Vaart. De deur van de keet was geforceerd. Vermist worden een hoeveelheid gereedschap, waaronder steek/ringsleutels, schroevendraaiers, tangen etc.. Ook verdwenen een aantal jerrycans met benzine en olie. De totale schade is nog niet bekend.

Politie onderzoekt woning inbraak
EMMEN In de nacht van zondag op maandag is een breedbeeld tv en geluidsapparatuur gestolen uit een woning aan de Holtlaan. De daders forceerden het slot van een deur. Een gedeelte van de benedenverdieping was doorzocht. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Onderzoek naar mishandeling
EMMEN Een 13-jarige jongen uit Emmen heeft zondagavond aangifte gedaan van mishandeling. Hij fietste met nog twee anderen over de Veldstukken. Daar werd hij door twee jongens tegengehouden en met een bal tegen het gezicht geslagen. Ook kreeg hij nog een vuistslag tegen zijn neus. De aanleiding van deze mishandeling is niet duidelijk. Het slachtoffer heeft er enkele kneuzingen aan overgehouden.

Huiselijk geweld
KLZIENAVEEN De politie heeft zondag een 22-jarige inwoner van Klazienaveen aangehouden. De jongeman had zijn moeder geslagen en in de rug getrapt. Hij is aangehouden en ingesloten. Vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

Caravan uitgebrand
NIEUW BUINEN In de nacht van zondag op maandag werd er brand ontdekt in een caravan bij een woning aan de Parklaan. De bewoners probeerden, in afwachting van de komst van de brandweer, zelf de brand te blussen, hetgeen niet gelukte. Ook de brandweer kon niet voorkomen dat de caravan, de carport en een tuinschuurtje geheel in vlammen opgingen. Wel voorkwamen zijn dat het vuur oversloeg naar belendende percelen. De oorzaak van de brand is niet bekend en de technische recherche zal vandaag een onderzoek instellen.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
Bert Peters, tel. 06-53238059, zal de voorlichting vanaf maandagmiddag 17.00 uur overnemen.