Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht 30-08-2004 - Nieuwsberichten disrict Heuvelrug

Onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandagmorgen heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 06.50 uur reed de politie over de Amerongerwetering en roken een rubberlucht. Een 51-jarige man uit Wijk bij Duurstede reed al de gehele tijd met een lekke band over de Wetering. Toen de agenten de man aanhielden ter controle roken ze een alcohollucht, waardoor hij een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 430 ug/l uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichtingen

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag is 1 man aangehouden voor verschillende brandstichtingen.

Omstreeks 02.40 uur kreeg de politie een melding om naar de Wiltonstraat te gaan, waar de brandweer bij diverse containerbrandjes stond. Ook een auto was zowel aan de voor- als aan de achterzijde volledig verbrand. Gelet op het feit dat er sprake was van verschillende brandjes werden meerdere agenten in kennis gesteld.

Later die nacht omstreeks 03.50 uur kwamen er meerdere meldingen binnen van brandjes op de locaties Waardgelder, Wildeman en Gildetrom. Een aanhangwagen stond in de brand alsmede de dissel van een caravan en drie containers. Een getuige had een man zien rijden op een donkere scooter. De verdachte werd gesignaleerd op een scooter bij de Schans door de politie en bij de controle roken de agenten een brandlucht bij zijn handschoenen. Hierdoor is de man, een 19-jarige inwoner uit Maurik meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten.

Mishandeling

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag heeft een zware mishandeling plaatsgevonden.

Omstreeks 03.20 uur fietsten een 19-jarige vrouw uit Veenendaal en een 20-jarige man uit Veenendaal over de Warendorp. Opeens werd de vrouw in haar nek gegrepen door een onbekende man en van haar fiets getrokken. Hierdoor viel zij op de grond en werd verschillende malen hardhandig in haar gezicht en rug getrapt. Op een gegeven moment kwam de 20-jarige man tussen beide, waardoor de onbekende man ervan door ging. De vrouw is samen met de 20-jarige man naar haar ouders gefietst en zij zijn toen samen met haar vader aangifte gaan doen. Na de aangifte is zij naar het ziekenhuis gegaan, waar de arts constateerde dat zij diverse zware kneuzingen had opgelopen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt de getuigen te bellen naar het telefoonnummer 0900-8844.