Gemeente Woerden

Aanleg centrumring gaat verder aan de Hogewal/Torenwal

De centrumring rond de winkelstraten wordt komende jaren stap-voor-stap aangelegd. Vanaf 30 augustus gaat het werk weer verder het weggedeelte Hoge Wal/Torenwal (tot aan de Ravelijnsingel).

Wat gaat er gebeuren?
Het weggedeelte krijgt dezelfde inrichting als de andere delen van de centrumring. Voorbeelden ziet u onder meer aan de Ravelijnsingel of de Prins Hendrikkade. Eerst wordt de oude bestrating weggehaald. Daarna volgt de aanleg van het nieuwe voetpad en de parkeerplaatsen. Vervolgens krijgt de rijbaan nieuw asfalt. De werkzaamheden starten 30 augustus en duren ca. 6 weken.

Omleidingen
Tot half oktober krijgt het verkeer te maken met omleidingen. Verkeer richting de Westdam wordt omgeleid via de Wilhelminaweg en de Singel. Het verkeer naar Woerden-Noord kan rijden via de Oostsingel en de Kievitstraat. De Achterstraat blijft open voor het bestemmingsverkeer.

Herinrichting Plantsoen volgt later
Ter hoogte van het tankstation van Van Vliet staat een bodemsanering gepland. Daarom wordt dit weggedeelte nu nog niet bij deze herinrichting meegenomen. Enige overlast van de herinrichting is niet te vermijden. We proberen dit echter tot een minimum te beperken. Heeft u vragen? De opzichter van het werk, Dick Doorn, staat u graag te woord. Zijn telefoonnummer is 434 120 (tussen 9:00 en 10:00).