Gemeente Helmond


---

Hardere aanpak overlast hondenpoep

Stadssurveillanten gaan bekeuren
De stadssurveillanten bekeuren voortaan wanneer zij constateren dat iemand zijn hond laat poepen op plaatsen waar dat niet mag. Ook bekeuren ze meteen als ze zien dat iemand zijn hond op een verkeerde plek uitlaat. Deze hardere aanpak wordt nu ingezet om de hondenpoepoverlast in Helmond terug te dringen. Uit de jaarlijkse inwonersenquête blijkt namelijk dat hondenpoepoverlast al meerdere jaren door de inwoners van de stad als een groot probleem wordt ervaren.

Tot op heden waarschuwden de stadswachten en stadssurveillanten alleen wanneer zij constateerden dat iemand in overtreding was. Stadssurveillanten hebben de bevoegdheid om te bekeuren. Door de toename van het aantal stadssurveillanten, is de capaciteit vergroot om dit probleem aan te pakken. Er zijn nu tien stadssurveillanten die boetes kunnen uitschrijven. In eerste instantie wordt vooral intensief gecontroleerd op plekken waar de overlast het grootst is en waar de meeste meldingen binnenkomen.
Sinds het verschijnen van het nieuwe Hondenjournaal blijven de waarschuwingen achterwege en wordt meteen bekeurd. De boete voor het uitlaten van een hond op een plek waar dat niet mag als ook de boete voor het laten poepen van de hond waar dat niet mag, bedraagt 30,- .
---

| |