Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
30 augustus 2004 c077


Structurele oplossingen voor LUX onderzocht

Onlangs zijn er problemen gesignaleerd bij de exploitatie van culturele centrum LUX. Om voor de toekomst structurele oplossingen hier voor te vinden heeft het college van B&W in samenspraak met het bestuur van LUX besloten om een zogenaamde audit te laten uitvoeren door een onafhankelijk extern adviesbureau.

Deze audit moet antwoord gaan geven op drie hoofdvragen:
1. Is de huidige bedrijfsvoering effectief en efficiënt gegeven de exploitatieproblemen die er zijn? Hierbij spelen de volgende aspecten een rol: horeca, huisvesting, personeel en doorzichtigheid organisatie.
2. Wat zijn concrete toekomstmogelijkheden van LUX als ART-house? Hoe passen die binnen het Cultureel Kwartier Mariënburg en het gemeentelijk cultuurbeleid?

3. Welke financieringswijzen zijn mogelijk om LUX structureel gezond te maken ?

De opdracht voor het uitvoeren van de audit is verstrekt aan het adviesbureau Andersson Elffers Felix. Dit is de keuze van beide besturen. Het gaat dus om een gezamenlijke opdrachtstelling van gemeente Nijmegen en stichting LUX.
Het onderzoek bestaat uit twee fasen. Het eerste deel zal zich concentreren op de bedrijfseconomische doorlichting. Daarna komen de toekomstmogelijkheden aan de orde. In de tijdsplanning van de audit is voorzien dat in oktober de concept-eindrapportage met de volledige bevindingen beschikbaar komt.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Roelofs, doorkiesnummer
024-3292380