1e persbericht van maandag 30 augustus

Eindhoven 30-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Zondagavond rond 23.30 uur is in zijn woning in het stadsdeel Woensel een 35-jarig Eindhovenaar aangehouden. Hij had tijdens een ruzie met zijn vriendin en haar zus de twee vrouwen geslagen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van zondag op maandag is in de Sint Leonardusstraat een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken ZJ-49-HZ gestolen.

Helmond: Aanpak huiselijk geweld

Zondagavond rond 19.00 uur is in zijn woning een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man had tijdens een ruzie met zijn vriendin (36) haar met de dood bedreigd. Ook een vriend van de vrouw werd door de Helmonder bedreigd. De man is ingesloten.

Asten: Fietsster gewond bij verkeersongeval

Een vrouw van 78 uit Asten is zondagavond rond 18.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Dennendijk en Hutten in Asten. De vrouw reed met haar fiets op de Hutten en verleende geen voorrang aan bestuurder van een motor die van links kwam. De motorrijder, een man van 33 uit Liessel kon de vrouw niet meer ontwijken. De vrouw liep een sleutelbeenfractuur, een hoofdwond en hersenschudding op. Ze is naar het St. Anna ziekenhuis gebracht.

Asten: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Een 24-jarige man uit Asten is zondagavond rond 22.40 uur in de Wilhelminastraat met zijn auto tegen een geparkeerde auto gebotst. Hij had gedronken. Een ademtest gaf een promillage van 1,00. De man liep een hoofdwond op en is naar het St. Anna ziekenhuis gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Woninginbraak

Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Raffendonkstraat in Oirschot. De achterdeur werd opengebroken. De inbrekers hebben twee fietsen, een digitale camera en diverse dvds gestolen.

Veldhoven: Aanpak huiselijk geweld

Maandagmorgen rond 1.50 uur heeft de politie in zijn woning een 51-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij had tijdens een ruzie zijn echtgenote geslagen en bedreigd. In het kader van de aanpak van huiselijk geweld is de man aangehouden en ingesloten.

Veldhoven: Diefstal auto

In de nacht van zondag op maandag is in Veldhoven op de Dovenetel een grijze Volvo 440DL met het kenteken JB-ZX-39 gestolen.

Mierlo: Koper gestolen

In de nieuwbouwwijk Neerakkers in Mierlo is in vier in aanbouw zijnde woningen ingebroken. Er zijn koperen leidingen uit de woningen verwijderd en gestolen. Er is ongeveer 80 tot 100 meter koperen leiding uit de vier woningen gestolen. De schade die daardoor is aangericht is aanzienlijk.

Budel: Diefstallen op bedrijfsterreinen

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken bij een bedrijf aan de Fabrieksstraat in Budel. Daar werd een poort geforceerd en een aanhanger gestolen. Vermoedelijk zijn de daders met deze aanhanger naar een bedrijf aan de Geuzendijk gereden. Daar werd een gat in het hekwerk geknipt en een poort geforceerd. De daders namen op het bedrijfsterrein zestien aluminium zijschotten van verschillende vrachtautos mee.