Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 30 augustus 2004

* MAN OVERLEDEN NA BRAND IN WONING
(zie ook persbericht 28/08/2004, eerste release) HOOGVLIET/ROTTERDAM - Een 91-jarige bewoner van een woning aan de Tonijnstraat is vrijdagavond in het Zuiderziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen, die hij 's middags, omstreeks kwart voor vier, opliep bij een brand in zijn woning.
Het vuur ontstond, door nog onbekende oorzaak, waarbij hij ernstige verwondingen opliep. Enkele omstanders die het vuur zagen, haalden de man van het balkon. De 91-jarige bewoner werd in kritieke toestand vervoerd naar het brandwondencentrum van het Zuiderziekenhuis in Rotterdam, waar hij later op de avond overleed. Een onderzoek wordt ingesteld.


* POLITIE BEËINDIGT ILLEGALE STRAATRACE
Zondagavond, omstreeks zeven uur, kwamen diverse meldingen binnen bij de politie dat er op de Albert Plesmanweg illegale straatraces werden gehouden. Politiemensen van het district Rotterdam - Zuid en de Verkeerspolitie hebben de races direct beëindigd waarbij diverse bekeuringen zijn uitgeschreven en een rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast is een 25-jarige Rotterdammer aangehouden voor belediging.
Bij de races raakte een vrouw en haar elf maanden oude baby gewond toen zij werden aangereden door een scooter. De bestuurder ging er na de aanrijding vandoor. De slachtoffers liepen onder meer letsel op aan arm en gezicht. Ze zijn voor behandeling naar het Sofiakinderziekenhuis gebracht.
Een 27-jarige man uit Rotterdam liep verwondingen op, nadat hij met zijn scooter ten val kwam. Hij verklaarde geraced te hebben, waarbij hij onder uit ging met zijn scooter, even buiten bewustzijn raakte en een tand verloor. De scooter van de Rotterdammer werd in beslag genomen.


* MAN LICHT GEWOND BIJ SCHIETPARTIJ
Zondagavond omstreeks kwart over zeven raakte een negentienjarige man uit Rotterdam licht gewond bij een schietpartij op de Charloisse Lagedijk. Het slachtoffer, dat samen met een vriend was, werd door twee mannen benaderd. Eén van hen loste plotseling een schot en ging er vervolgens in nog onbekende richting vandoor. Het slachtoffer liep een schampschot aan zijn arm op en is voor behandeling naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid gebracht. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en dader(s) van de schietpartij.