Gemeente Stein


Aanbod basisopleiding Bedrijfshulpverlener (BHV) voor vrijwilligers 30-08-2004

Ook al denkt u alle veiligheidsmaatregelen in uw locatie te hebben genomen, toch kan er iets gebeuren waarbij het noodzakelijk is, dat er hulp word verleend. Veiligheid voor vrijwilligers en bezoekers is van groot belang.

Op grond van de Arbo-wet moeten ook vrijwilligersorganisaties hiervoor zorgdragen. Wanneer een vrijwilligersorganisatie activiteiten voor groepen organiseert, moet er op iedere 50 aanwezigen, (vrijwilligers, deelnemers) minstens één persoon aanwezig zijn met een certificaat Bedrijfshulpverlener (BHV).

Een BHV-er verzorgt bij problemen en calamiteiten de eerste opvang tot de ambulance, artsen of brandweer aanwezig zijn. Hij of zij is geen officiële EHBO-er of brandweerman, maar een allround hulpverlener die bij brand of een ongeluk direct kan ingrijpen.

De cursus
De cursus wordt aangeboden door Welzijnstichting Partners in Welzijn en bestaat uit 8 uur communicatie, brandbestrijding en ontruiming en 8 uur levensreddende handelingen in theorie en praktijk. Les- en praktijkmiddelen zijn inbegrepen en de dagopleiding is inclusief lunch. Na het met goed gevolg afsluiten van de cursus ontvangt de deelnemer het certificaat Bedrijfshulpverlener.

Voor vervoer heen en terug naar het speciale opleidingscentrum wordt gezorgd. Het aantal deelnemers per cursus is 12 tot 16 personen.

Aanmelden BHV-cursus
Meer informatie over data en kosten vindt u op onze site: www.vrijwilligerswerk-wm.nl of neem contact op met: Partners in Welzijn, Steunpunt Vrijwilligerswerk dhr. J. Robeers tel: 046 4575720.

Aanmelden via vrijwilligerswerk@piw.nl kan ook.

Het Steunpunt vrijwilligerswerk Westelijke Mijnstreek maakt deel uit van de stichting Partners in Welzijn. Dé instelling voor welzijnswerk in de Westelijke Mijnstreek.