Politie Limburg-Zuid

Twee mannen aangehouden ivm ernstige mishandeling

Heerlen 30-08-2004 - In het bericht van zondag 29 augustus 2004 werd gemeld dat de politie Limburg Zuid in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 augustus 2004 in de tuin van zijn woning aan de Bilderdijkstraat in Heerlen de 45-jarige bewoner zwaar gewond had aangetroffen.

Uit onderzoek is gebleken dat de man zwaar mishandeld is waarbij ernstig hoofdletsel ontstaan is. Hij verblijft in het ziekenhuis en verkeert nog steeds in levensgevaar.

Tijdens het politieonderzoek kwam ook vast te staan dat twee Heerlenaren als mogelijke verdachten konden worden aangemerkt. De politie wist deze Heerlenaren van 25 en 45 jaar zondagmiddag in het centrum van de stad aan te houden. Inmiddels hebben ze de mishandeling bekend.
Wat het motief is geweest en of er iets buit is gemaakt, zal uit het verdere onderzoek moeten blijken. De verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld
De politie onderzoekt de zaak nog met tien rechercheurs. De assistentie vanuit de korpsen Brabant-Noord en Zeeland is inmiddels afgebouwd.