Politie Amsterdam-Amstelland

Toestand slachtoffer steekpartij zorgwekkend
30-8-2004. De toestand van de 33-jarige man die zaterdag in de Wielingenstraat (Eendrachtstraat) werd neergestoken is nog steeds zorgwekkend. De 22-jarige verdachte zit vast en wordt binnenkort voor de rechter-commissaris geleid. De man lijdt hoogstwaarschijnlijk aan een psychische stoornis en had enige tijd zijn medicijnen niet ingenomen.
Man zwaargewond bij schietpartij
30-8-2004. Een 30-jarige Amsterdammer raakte in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond toen hij werd neergeschoten in een horecagelegenheid in de Zeilstraat. Hij moest direct worden geopereerd. Inmiddels is hij buiten levensgevaar.

Rond drie uur bevond het slachtoffer zich in de horecagelegenheid aan de Zeilstraat. In de hal van de zaak trof hij twee mannen. Plotseling trok één van hen een vuurwapen waarna een worsteling ontstond. Hierbij ging het vuurwapen meerdere keren af. Het slachtoffer werd op diverse plaatsen geraakt. De dader(s) ging(en) er vervolgens vandoor en lieten de 30-jarige man zwaargewond achter.

De politie is op zoek naar getuigen. U kunt bellen met: (020) 559 2521.

---

Nepwapen levert gevaarlijke situatie op

30-8-2004. De politie arresteerde vrijdagavond op een schoolplein in De Aker drie jongens van 15 en 16 jaar. Getuigen hadden gezien dat de drie een wapen hadden. Toen agenten in kogelwerende vesten bij het schoolplein kwamen schrokken de jongens zo dat ze het wapen op de grond gooiden.

Het bleek om een nepwapen te gaan dat een van de jongens van vakantie in het buitenland had meegenomen. Volgens deze jongen wisten zijn ouders dat hij het ding had meegenomen. Dat op straat spelen met een dergelijk verboden voorwerp bijzonder risicovol is, was niet bij de jongens opgekomen. De drie moesten een verklaring afleggen waarna proces-verbaal werd opgemaakt.
Woningbemiddelaar overvallen:
getuigen gezocht

30-8-2004. Vrijdagochtend rond elf uur werd een woningbemiddelaar in zijn woning, tevens kantoor, aan de Weteringschans overvallen. De overvaller, een man genaamd "Paul", had zich op dinsdag 20 augustus als klant gemeld. Hij zei een Amerikaan te zijn die een gemeubileerde woning zocht in het centrum. De man vertrok met de mededeling dat hij over een week weer kwam informeren.

Afgelopen vrijdag stond na een belletje de man rond elf uur weer voor de deur. Toen hij werd binnengelaten trok hij een vuurwapen en bedreigde de makelaar. Hij doorzocht de woning en maakte diverse goederen buit. Daarna verdween hij.

Signalement

blanke man

rond 34 jaar

ongeveer 1.85 meter

normaal postuur

kort steil zwart haar

brede kaken

gekleed in zwart "bomber" jack

zwart t-shirt

zwarte spijkerbroek

zwarte rugzak

De man maakte een goed verzorgde indruk en sprak Engels met een Amerikaans/Canadees accent.
De recherche van de binnenstad zoekt getuigen en mensen die de berover herkennen. U kunt bellen met: (020) 559 2321.
Messen en XTC gevonden
30-8-2004. Zaterdagavond en zondagmorgen werd er preventief gefouilleerd in de Reguliersdwarsstraat en de Vijzelstraat. Ruim 400 personen en 50 auto's werden gecontroleerd. Er werden 7 steekwapens en ruim 100 XTC-tabletten in beslag genomen. Ook werden een busje traangas en een radardetector aangetroffen en in beslag genomen.

Tegen de wapen- en harddrugbezitters werd proces-verbaal opgemaakt. Twee automobilisten bleken teveel alcohol genuttigd te hebben. Zij werden aangehouden en kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.