Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Ervaringen met stedelijke vernieuwing gebundeld in dagboek

De stichting Stimulans heeft een boekje gepubliceerd met ervaringen van bewoners van Buurt Ne9en met de Stedelijke Vernieuwing. Het Dagboek werd zaterdag 28 augustus aan stadsdeel voorzitter Robin de Bood overhandigd. De Bood was onder de indruk van de inzet die de schrijvers hebben getoond om het persoonlijk perspectief op Stedelijke Vernieuwing te geven.

Drie jaar volgde Magda van der Wees van Stimulans een aantal mensen die direct betrokken waren bij de vernieuwing in buurt 9. Daarnaast interviewde freelance journaliste Shirley Brandeis mensen die professioneel betrokken zijn.

Bundeling
De verslagen van Van der Wees en de interviews van Brandeis werden in samenwerking met buurtbewoner Nancy Tanis dit jaar gepubliceerd in de Westerpost. Nu zijn ze ook gebundeld. Woningcorporatie het Oosten en Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer financierden de bijzondere uitgave.

Adviezen
Het Dagboek van de Stedelijke Vernieuwing geeft de beslommeringen weer van mensen tijdens de vernieuwing van hun buurt. De aanvullende interviews met professioneel betrokkenen bekijken de situatie van een andere kant. Het boekje bevat verder adviezen aan instanties om vernieuwingsprocessen beter te laten verlopen.

Profiteren
Van der Wees, Tanis en Brandeis hopen dat de bewoners van andere buurten kunnen profiteren van de ervaringen uit Buurt Ne9en. Daarom zijn er enkele blanco pagina's opgenomen, zodat ook zij hun eigen dagboek kunnen schrijven.

Boekje aanvragen?
Het Dagboek van de Stedelijke Vernieuwing is aan te vragen bij Stichting Stimulans, op dinsdag en donderdag van 10 tot 12 uur, telefoon 020-611 54 19.