Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


30 augustus 2004


Ermelo - drankrijder betrapt


De politie heeft zondagavond een 32 jarige automobilist uit Hierden betrapt op het rijden onder invloed van alcohol Hij blies 1,6 prom. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


Nunspeet - tas weg bij autokraak


Zaterdagmiddag werd een geparkeerde auto op een parkeerplaats aan de Eperweg opengebroken en een tas met persoonlijke bescheiden werd weggenomen.. De benadeelden een man en een vrouw uit Enschedé deden aangifte.


Harderwijk - twee man aangehouden na diefstal fiets


De politie heeft zondagmiddag twee mannen van 37 en 21 jaar uit Harderwijk aangehouden nadat zij nabij het station een fiets hadden weggenomen. De eigenaar van de groen/ zwarte damesfiets, merk Select, heeft zich nog niet bij de politie gemeld. Tegen de beide verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Harderwijk - man aangehouden na poging diefstal bromfiets


De politie heeft zondagmorgen een 50 jarige man uit Harderwijk aangehouden die bij het gebouw van de Harmonie aan de Deventerweg probeerde een bromfiets mee te nemen. De man rommelde aan het slot van de geparkeerde brommer en toen hij zich betrapt wist verdween hij. Kort daarna kwam hij weer terug richting de geparkeerde brommer. De politie trof de man op de Leuvenumseweg en hield hem aan. Hij ontkende de poging tot diefstal. De politie maakt een proces-verbaal op.


Harderwijk - Natuurstenen met opschrift aangetroffen


Door een passant werden zondagmorgen op de hoek Brouwersteeg/Smeepoortstraat twee stukken natuursteen aangetroffen met in witte verf de tekst :
"Ik liep onder de hemel, Muze als je leenman.Tot weerziens hier, het geeft niet waar".
De politie sluit niet uit dat het een delen van een grafsteen of gedenkplaat zijn.
Benadeelden kunnen contact opnemen met de politie in Harderwijk.


Harderwijk - man ingesloten na ernstige mishandeling


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 31 jarige man uit Harderwijk ingesloten nadat hij met een honkbalknuppel een even oude Harderwijker had mishandeld. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn hoofd en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De oorzaak zou zijn, dat het slachtoffer in gesprek was met een vriendin van de verdachte.
De politie trof de man lopend aan op de Plantage met in zijn hand een honkbalknuppel. De man weigerde aanvankelijk de knuppel aan de politiemensen af te staan, maar na dreiging met het gebruik van pepperspray voldeed hij toch aan het politiebevel. Een getuige meldde vervolgens, dat de man kort daarvoor een man met de knuppel had mishandeld. De Harderwijker werd vervolgens aangehouden en voor ander onderzoek ingesloten. In de loop van de zondag kon de politie het slachtoffer, dat zichzelf niet had gemeld, opsporen. Hij deed aangifte. Hij bleek door de verdachte eerst op de Plantage op zijn rug te zijn geslagen. Toen hij wegrende, achtervolgde de verdachte hem en kwam het slachtoffer op het grasveldje aan de Vitringasingel ten val. Hier werd hij door de verdachte met de knuppel op zijn hoofd geslagen, waarop het slachtoffer kans zag te vluchten.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --