Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


30 augustus 2004


Epe - Slooppand Ladders Post afgebrand


Een flinke uitslaande brand heeft afgelopen nacht (30/8) het overgrote deel van een leegstaand en voor de sloop bestemde pand aan de Hoofdstraat in Epe in de as gelegd.
Rond 1.40 uur werd de brand op het terrein van het voormalige bedrijf "Ladders Post" nabij de kruising Hoofdstraat/Vegtelarijweg door passanten ontdekt. Er werd direct alarm geslagen. De rook van de felle brand trok over een deel van de woonwijk de Vegtelarij en met name over de Allendelaan. De bewoners van de nabijgelegen woning werden gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten. De brandweer heeft met vijf bluswagen en zo'n 30 manschappen de brand bestreden. Rond 02.20 uur was men de brand meester. Het nablussen heeft tot ver in de ochtend geduurd.
De gemeente Epe heeft diezelfde nacht nog omwonenden per brief op de hoogte gesteld van de brand en het mogelijke asbestgevaar. Later in de ochtend is bij metingen gebleken dat er voor de omgeving geen asbestgevaar bestond. Ook dit door de gemeente per brief aan de omwonenden gemeld.
Op het terrein van het afgebrande pand is wel asbest aangetroffen. De gemeente Epe neemt daarvoor de benodigde maatregelen.
De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld. De politie stelt een nader onderzoek in. In het verleden heeft de politie meerdere malen jongeren uit het pand verwijderd die het oude woonhuis en bedrijfsgedeelte als hangplek gebruikten.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --