Gemeente Den Haag

augustus 2004
Nieuw schooljaar: veel nieuwbouw voor Openbaar Primair Onderwijs Den Haag (12 augustus)

De openbare basisscholen in Den Haag vieren op 16 augustus de eerste schooldag van het schooljaar 2004-2005. Dit schooljaar staat voor een aantal van deze scholen in het teken van de nieuwbouw. Sommige leerlingen en medewerkers mogen al snel hun intrek nemen in het nieuwe gebouw terwijl bij andere scholen de bouw pas gaat beginnen.

Het Openbaar PrimairOnderwijsmaakteengroeidoor.Ditleidtertoe, dat veel openbare basisscholen moeten uitbreiden. Zo heeft de nieuwe openbare basisschool Prinses Catharina-Amalia in de nieuwbouwwijk Leidschenveen haar leerlingenaantal zien groeien van 36 leerlingen op de eerste schooldag in april 2004 naar 107 leerlingen na de zomervakantie. De tijdelijke huisvesting, waar nog druk aan wordt gebouwd, wordt voor een deel op 16 augustus in gebruik genomen.

De leerlingen van De Startbaan in Ypenburg krijgen dit najaar hun nieuwe schoolgebouw, net als de leerlingen van de Maria Montesorrischool in Wateringseveld. Op de openbare basisscholen De Kleine Keizer, Het Spectrum en Zuidwalschool wordt er dit schooljaar gestart met de nieuwbouwactiviteiten, om zo meer ruimte te bieden aan hun leerlingen en medewerkers.

Dit nieuwe schooljaar betekent voor twee openbare basisscholen ook écht een nieuwe start. De Pretoriusschool en de Tweezaamschool gaan in de wijk Transvaal gezamenlijk verder onder de naam De Springbok. De Pretoriusschool wordt hierbij de hoofdvestiging en de Tweezaamschool de tweede vestiging.

Als laatste is er goed nieuws te melden over de vrijwillige ouderbijdrage. Het Openbaar Primair Onderwijs heeft gezorgd dat deze bijdrage op alle openbare basisscholen in Den Haag maximaal EUR 40,- bedraagt.