VVD



Nieuws

30 aug 2004 - VVD: Kamervragen over
PC-Privé-regeling

De PC-privé-regeling wordt met onmiddellijke ingang afgeschaft, dat maakte de regering afgelopen vrijdag (27 augustus) bekend. Dagblad De Telegraaf berichtte dat een paar uur voor minister Zalm van Financiën bekendmaakte dat de pc-privé-regeling met onmiddellijke ingang werd afgeschaft, minstens één computerleverancier bedolven is onder de aanvragen voor nieuwe pc's. VVD-Kamerlid Ineke Dezentjé-Hamming heeft hierover Kamervragen gesteld.

Schriftelijke vragen van lid Ineke Dezentjé Hamming (VVD) aan de staatssecretaris van Financiën de heer Wijn over het mogelijk lekken van de afschaffing PC Privé regeling.

1. Heeft de staatssecretaris het artikel in de Telegraaf gelezen van zondag 29 augustus waarin melding wordt gemaakt van het eventueel lekken van informatie over de onmiddellijke afschaffing van de regeling?

2. Is de staatssecretaris met de VVD van mening dat de hier gewekte suggestie de geloofwaardigheid van ambtenaren in gevaar brengt?

3. Is de staatssecretaris bereid een onderzoek te laten doen om vast te stellen of vanuit het ministerie of ministeries daadwerkelijk informatie is gelekt dan wel misbruik is gemaakt van voorkennis en zo ja hoe dit heeft kunnen gebeuren?

30 augustus 2004