Politie Zaanstreek-waterland


18:59 28-AUG-04
ZAANDAM, SYMON CLAESZSTRAAT

Snorfietser gewond

De politie zoekt getuigen van een aanrijding waarbij de een zwarte auto op de weghelft van een tegemoetkomende snorfietser kwam. Vlakbij de kruising met de Peperstraat raakte een 53-jarige man van de weg en reed met zijn snorfiets tegen een schutting. Hij moest uitwijken voor de zwarte auto die uit de Symon Claeszstraat in de richting van de Peperstraat reed. De auto is niet gestopt en de snorfietser is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het politiewijkteam Vermiljoenweg verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844 of even langs te komen op de wijkpost.

10:09 29-AUG-04
KROMMENIE, VOLWERF

Wietplantage ontmanteld

In de kelder van een kantoorpand heeft de politie na een melding een wietplantage ontdekt. De kwekerij is ontmanteld en 149 planten, de assimilatielampen en luchtfilterinstallatie zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De eigenaar van het pand, een 63-jarige Wormerveerder is door de politie aangehouden.

21:39 29-AUG-04
WORMERVEER, ZAANDIJKERWEG

Doorrijder gevat

Een 40-jarige Zaandijker is door de politie gevat nadat hij met zijn busje in volle vaart tegen een tuinhek aanreed en vervolgens, is weggereden. Een getuige gaf echter het kenteken en de beschrijving van de auto aan de politie door, die hiermee de eigenaar snel kon vinden. De auto van de verdachte heeft flinke schade en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

23:30 29-AUG-04
PURMEREND, PURMERSTEENWEG

Voetganger aangereden op zebra

Een 20-jarige Purmerender is bij het oversteken op een zebrapad aangereden door een 19-jarige stadgenoot. De man belandde op de motorkap en tegen de voorruit van de personenauto. De ruit is gebroken en het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd. Voor behandeling van de hoofdwond bracht de ambulancedienst hem naar het ziekenhuis. De politie heeft de bestuurder laten blazen. Hij bleek geen alcohol op te hebben. Een 18-jarige passagier van een taxi was boos op de agenten omdat de weg met een lint was afgezet en de taxi er niet door mocht tot de gewonde geholpen was. De Purmerender werd beledigend nadat de taxi was gekeerd en wegreed. Hierop heeft de politie de taxi laten stoppen en de passagier ter plekke bekeurd.

01:25 30-AUG-04
EDAM, PRINSENSTRAAT
Belediging bekeurd
Een 21-jarige Edammer heeft beledigingen geuit tegen surveillerende agenten. Eerder op de avond had hij al gescholden maar de agenten namen genoegen met excuus en de belofte het nooit meer te doen. Toen hij later weer ging schelden was de maat vol en kon hij aan het bureau zijn bekeuring in ontvangst nemen.

03:44 30-AUG-04
PURMEREND, PURMERWEG
Inbrekers op heterdaad betrapt
Drie mannen zijn door de politie aangehouden terwijl zij goederen uit een loods te haalden. Een getuige belde de politie dat er een vreemde auto en mannen bij de loods waren die daar niet thuis hoorden. De zijkant van de loods bleek opengebroken en er brandde licht. Een 36-jarige man uit IJmuiden en een 40-jarige uit Hoorn konden met handenvol gestolen goederen door de agenten worden aangehouden. Na enig zoeken in de loods bleek een 40-jarige Purmerender in de meterkast te vertoeven. Hij is samen met zijn maten naar het politiebureau gebracht en ingesloten.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-300804


13;30-15:00 28-AUG-04
ZAANDAM, RAMSBEEK
Twee keer zo hard als toegestaan
Zaterdagmiddag hebben medewerkers van het verkeershandhavingsteam op de Ramsbeek in Wormerveer een verkeerscontrole gehouden. Een motorrijder werd staande gehouden omdat hij twee keer zo hard reed als toegestaan. De man scheurde met 100 km per uur door de bebouwde kom. Hij kan rekenen op een forse boete. Tijdens de controle werden verder nog vier inzittenden bekeurd wegens het niet dragen van de gordel en ook een bromfietser die zonder helm reed kreeg een boete.
Zondagmiddag werd op de Heijermanstraat in Zaandam een verkeerscontrole gehouden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 70 km per uur. Ook werden drie mensen betrapt op het niet dragen van de autogordel.

17:04 29-AUG-04
ZAANDAM, A8
Motorrijders moeten rijbewijs inleveren
Tijdens een onopvallende surveillance op de A8 in Zaandam hebben agenten van het verkeershandhavingsteam zondagmiddag twee motorrijders aan de kant gezet en van beide het rijbewijs ingevorderd. De twee, een 29-jarige man uit Den Bosch en een 30-jarige man uit Waalwijk, maakten deel uit van een groepje van drie motorrijders. Het drietal reed met hoge snelheid en haalde gevaarlijke manoeuvres uit. Verschillende weggebruikers die op de linkerrijstrook reden, werden rechts en links ingehaald. Verder maakten de motorrijders zich schuldig aan zogenaamd kleefgedrag, ze zaten veel te dicht op hun voorganger. Tegen de derde bestuurder zal ook proces-verbaal worden opgemaakt. De officier van justitie zal de zaak verder behandelen.


10:00-12:00 28/29-AUG-04
MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
61 km per uur te hard
Zaterdag en zondag hebben medewerkers van het verkeershandhavingsteam snelheidscontroles gehouden op de Middenweg en de Provincialeweg N244 in de Noord- en Middenbeemster. In de Middenbeemster werd zondag een hoogste snelheid van 161 km per uur gemeten bij een toegestane snelheid van 100 km per uur. Zowel zaterdagochtend als zondagavond reden overigens weinig bestuurders te hard op de N244. Zaterdagochtend reed slechts een achttal bestuurders te hard terwijl zeker 1400 voertuigen de controle passeerden. Op de Middenweg waren zaterdag meer hardrijders te vinden. Een twintigtal automobilisten was in overtreding terwijl van enkele honderden auto's de snelheid werd gemeten. In de Noord-Beemster werd een hoogste snelheid gemeten van 116 km per uur.

28/29-AUG-04
WORMERVEER, DUBBELEBUURT
Drie drankrijders
Op de Kerkstraat in Wormerveer werd zaterdagochtend een 43-jarige Wormerveerder aangehouden wegens het rijden met drank op. De man had bijna drie keer de limiet overschreden. Vanwege het hoge alcoholpromillage moest de man direct zijn rijbewijs inleveren.
Zaterdagmiddag hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam in dezelfde straat een gordelcontrole. Vier mensen kregen een boete. In de avond werd in de Dubbele buurt een drie uur durende alcoholcontrole gehouden. Binnen een half uur werden twee drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 20-jarige Zaandammer. De bestuurder had ruim anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.Tijdens de controle werden 74 bestuurders gecontroleerd.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 28-jarige man uit Wormer op de Eendrachtstraat in zijn woonplaats aangehouden. Hij had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. De man was vijf jaar geleden ook al eens aangehouden wegens het rijden onder invloed en moest destijds zijn rijbewijs inleveren.

02:53 29-AUG-04
PURMEREND, LEPELAARPARK
Onder invloed
In de nacht van zaterdag op zondag werd in het Lepelaarpark in Purmerend een 30-jarige bestuurder uit Purmerend aangehouden omdat hij bijna twee keer de alcohollimiet had overschreden. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

05:25 29-AUG-04
ZAANDAM, KOPERMOLENSTRAAT
Automobilist onder invloed van drugs
Agenten hebben zondagochtend een 23-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden op de Kopermolenstraat in Zaandam omdat de man onder invloed van drugs verkeerde. De bestuurder trok de aandacht omdat hij met hoge snelheid over het Bernhardplein in Zaandam reed. Op de Gerhardstraat reed de bestuurder over het verdrijvingsvlak en veranderde plotseling van richting door zijn auto in één keer 180 graden te draaien. De man kon daarna op de Kopermolenstraat worden staande gehouden. Op het politiebureau weigerde hij vervolgens mee te werken aan een blaastest waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een paar weken geleden was de man ook al aangehouden wegens het rijden onder invloed van drugs.


---- --