Tweeduizendste internet aangifte ontvangen

's-Hertogenbosch 30-08-2004 - De politieregio Brabant-Noord heeft afgelopen week de tweeduizendste internetaangifte ontvangen en behandeld. Hiermee ontvangt de regio Brabant-Noord gemiddeld 20 internetaangifte per dag.

De internetaangifte komen uit de hele regio. Ongeveer 650 aangiften komen uit de stad s-Hertogenbosch. Uit Oss en omgeving komen ongeveer 290 aangiften en uit Boxtel komen 110 aangiften.

Aangifte naar delict
De meeste aangiften die binnen komen zijn voor diefstal vanaf/uit auto, diefstal fiets en vernieling van een goed.

Bij het doen van aangifte via internet gelden een aantal randvoorwaarden. Zo mag er geen sprake zijn van geweld of een bekende dader. Ook dienen er geen sporen van de dader te zijn. De afgelopen periode zijn 100 internetaangiften afgewezen. Dit waren bijvoorbeeld aangiftes van vernieling van auto-, waaruit aanvullende informatie bleek dat het om een doorrijden na aanrijdig-situatie ging. De aangevers zijn in deze gevallen gevraagd om aan het bureau hun aangifte te doen.

Algemene informatie

Sinds 13 mei is het mogelijk om van

* Diefstal van een (brom)fiets

* Diefstal vanaf/uit een auto

* Vernieling openbaar gebouw

* Vernieling openbaar vervoer

* Vernieling auto

* Vernieling overig goed

gepleegd in regio Brabant-Noord aangifte te doen via www.politie.nl/brabant-noord.

Met de implementatie van internetaangifte hoopt regio Brabant-Noord de aangifte bereidheid bij veel voorkomende criminaliteit te verhogen. Internetaangifte vervangt niet het aangifte doen op het politiebureau, maar biedt aangevers een extra manier om aangifte te doen mede doordat internetaangifte 24 uur per dag beschikbaar is. De internetaangifte wordt grotendeels door een geautomatiseerd systeem afgehandeld, waardoor de kosten van de afhandeling bij de politie worden verlaagd. Hierdoor kan de politie meer mankracht op straat inzetten.