Regionale persberichten maandag

's-Hertogenbosch 30-08-2004 - .

DISTRICT DEN BOSCH

VERDACHTEN BROMFIETSDIEFSTAL AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Zondagavond zijn een 15-jarige en een 16-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. De 16-jarige jongen reed op een bromfiets op de Willem van Nassaulaan. Achter op zat zijn 15-jarige passagier. Beide jongens droegen geen helm. Een surveillancedienst zag dat en wilde de jongens daarvoor staande houden. De jongens weigerden echter te stoppen. Even later werden ze tot stoppen gemaand. Bij controle van de bromfiets bleek dat deze gesignaleerd stond. Hierop zijn de jongens aangehouden en ingesloten.

FIETSER ZWAARGEWOND BIJ ONGEVAL

Rosmalen Zondagavond is een 14-jarige jongen uit Rosmalen zwaar gewond geraakt, bij een ongeval met een 37-jarige automobilist uit Oss op de kruising van de Deken van Roestellaan en de A59 in Rosmalen. De jongen stak bij een verkeerslicht de A59 over. De bestuurder van de auto had een groen verkeerslicht en zag de fietser niet op tijd. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen is in kritieke toestand met letsel aan zijn hoofd, een schouder uit de kom en een gebroken been per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

AUTOMOBILIST RIJDT TEGEN ZIJGEVEL

Elshout Zondagavond is een 45-jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man was met zijn auto tegen een zijgevel van een woning aan de Kerkstraat in Elshout gereden, toen hij zijn auto wilde keren. Hierbij raakten de gevel en de auto beschadigd. Daarna had de man zijn weg voortgezet. Een getuige zag het voorval en noteerde het kenteken. Even later kon de man in een horecagelegenheid in Elshout worden aangehouden. Uit een alcoholtest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij is aangehouden om een verklaring af te leggen. De man kreeg een proces-verbaal.

AANHOUDING VOOR BEDREIGING

s-Hertogenbosch Zondagavond is een 34-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het bedreigen van een medewerker van een instelling aan de Oranje Nassaulaan in s-Hertogenbosch. De man gedroeg zich lastig in de instelling. Toen de medewerker hier wat van zei, werd de verdachte agressief en bedreigde de man woordelijk met de dood. De verdachte werd uit het pand gezet, maar zette zijn tirade op straat voort. Ook dreigde hij ruiten van het pand in te gooien. In samenwerking met een beveiligingsbeambte is de man aangehouden en ingesloten.

DISTRICT AA & DOMMEL

TE VEEL GEDRONKEN

Sint Oedenrode In de nacht van zondag op maandag is een 56-jarige automobiliste uit Sint Oedenrode aangehouden op de Lindendijk in Sint Oedenrode voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de vrouw te veel had gedronken. Ze kreeg een rijverbod van 3 uur een proces-verbaal.

District De Leijgraaf

MAN AANGEHOUDEN

Veghel-
Zondagavond kreeg de politie de melding dat er in de Hoofdstraat een man levenloos op straat lag. Ter plaatse troffen agenten, samen met aanwezige ambulancebroeders, een slapende man aan. De man gaf een valse naam op en is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 30-jarige man uit Venray is na verhoor met een proces-verbaal weer huiswaarts gestuurd.

District Maasland

VROUW AANGEHOUDEN

Oss-
Maandagochtend kreeg de politie de melding dat een vrouw voor een woning aan de Bilderdijkstraat stennis stond te maken. De inmiddels gearriveerde agenten troffen een 54-jarige vrouw uit Veghel hevig overstuur aan. De Veghelse haalde uit haar boodschappentas een slagersmes. In de tas vonden de agenten nog een mes en een schroevendraaier. Hierop werd de vrouw voor haar eigen veiligheid aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

SLACHTOFFER AANGEHOUDEN

Oss-
Maandagmiddag is op het politiebureau in Oss een 20-jarige Ossenaar aangehouden. De man was afgelopen vrijdagavond het slachtoffer van een openlijke geweldpleging op de Molenstraat in Oss. Hierbij werden zeven Maastrichtenaren aangehouden op verdenking van het te lijf gaan van de Ossenaar en het plegen van vernielingen aan zijn auto.

Na onderzoek van de politie is echter vandaag de 20-jarige man eveneens aangehouden, omdat hij meerdere malen met opzet met zijn auto zou zijn ingereden op de groep Maastrichtenaren. De verdachte is inverzekering gesteld op verdenking van poging tot doodslag cq zware mishandeling.

District Land van Cuijk

CONTROLE STRAATRACES

Cuijk-
Zondagavond heeft de politie gecontroleerd op diverse locaties in Cuijk op het houden van illegale straatraces. Op onder andere de Raamweg en Simon Homburgstraat heeft de politie in totaal vijf bekeuringen uitgedeeld. Op de Van Galenweg kregen twee personen een boete voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Verder werden bestuurders bekeurd vanwege het voeren van verkeerde verlichting, een kale autoband en werd een kentekenbewijs ingevorderd vanwege een ondeugdelijke gemonteerde uitlaat, die te veel decibellen produceerde.