Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Aanleg rotonde kruising N285 Klundert-Zevenbergen en de Zuidelijke Randweg

Onveilig kruispunt Klundert op de schop

Op maandag 6 september 2004 start de provincie met de aanleg van de rotonde op het kruispunt van de provinciale weg Zevenbergen - Klundert met de Zuidelijke Randweg. Met de plaatsing van deze rotonde komt op de kruising provinciale
weg (N285) Zevenbergen - Klundert en de Zuidelijke Randweg een einde aan de verkeersonveilige situatie van de afgelopen jaren.

Er wordt begonnen met het aanbrengen van verkeersmaatregelen en noodverhardingen. Tijdens de aanleg van de rotonde zal het verkeer van Zevenbergen - Klundert (en omgekeerd) over de zuidelijke rijbaan geleid worden. De aansluiting met het industrieterrein krijgt dan een T-aansluiting waarbij de verkeersstromen geregeld worden met behulp van een tijdelijke verkeersregelinstallatie.

In deze periode is er alleen verkeershinder in de vorm van versmallingen en eventueel oponthoud ten gevolge van de verkeersregelinstallatie. Omleidingen zijn er dan alleen voor het landbouwverkeer dat geen gebruik kan maken van de parallelweg.

Het aanleggen van de rotonde met de aansluiting richting Zevenbergen en Industrieterrrein zal medio december gereed zijn.
Zodra het verkeer gebruik kan maken van de rotonde wordt begonnen met de aansluiting richting Klundert. In deze fase zal het verkeer van en naar Klundert omgeleid worden via Langeweg en de westelijke randweg.



Provincie Noord-Brabant