Gemeente Wieringen

Bekendmakingen

College stelt diverse besluiten, modellen en beleidsnotities vast (27 augustus 2004)

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat zij in hun vergadering van 24 augustus 2004 hebben vastgesteld de aanwijzingsbesluiten: heffings- en invorderingsambtenaar, medewerkers invordering, medewerkers belastingen, belastingdeurwaarders en inlichtingenverplichtingen. Verder hebben zij vastgesteld een uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen 2004 en een besluit college van burgemeester en wethouders inzake algemeen mandaat en machtiging aan gemeenteambtenaar. Ook hebben zij vastgesteld modellen: formulier aangifte toeristenbelasting, aangiftebiljet hondenbelasting en afmeldings- en wijzigingsformulier hondenbelasting. Ten slotte hebben burgemeester en wethouders vastgesteld beleidsregels voor het aanwijzen van een belastingplichtige in een keuzesituatie en voor het aanwijzen van een WOZ-belanghebbende in een keuzesituatie.

In de "oude" aanwijzingsbesluiten werd nog de naam van de betreffende ambtenaar genoemd. In de nieuwe aanwijzingsbesluiten wordt de functie van de ambtenaar omschreven. Dat heeft onder meer als voordeel dat bij personeelsmutaties geen nieuw aanwijzingsbesluit meer behoeft te worden genomen. Verder betreft het - bij de uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen 2004 en de beleidsregels - nieuwe regels waaruit blijkt hoe in specifieke situaties wordt gehandeld. De genoemde modellen zijn tegen het licht gehouden en daar waar noodzakelijk aangepast. Ook het besluit ten aanzien van mandaat en machtiging is aangepast aan de actualiteit.

Alle genoemde regels, modellen, aanwijzingen en besluiten treden per 1 september 2004 in werking. Bekendmaking heeft plaatsgevonden door opneming in het "Register van bekendmaking" op 25 augustus 2004 onder respectievelijk de nummers 211 t/m 222. Het register ligt voor iedereen kosteloos ter inzage in het gemeentehuis. Op verzoek en tegen betaling van de verschuldigde leges wordt een afschrift van het desbetreffende besluit beschikbaar gesteld.

Hippolytushoef, 27 augustus 2004 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd. burgemeester