Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 30 augustus 2004

RTV Noord-Holland krijgt steunzender 87.9 FM in Haarlem. Na acties van RTV N-H en haar kijkers en luisteraars is het ontvangstprobleem in Haarlem e.o. eindelijk opgelost. Een extra radio-etherfrequentie is recentelijk toegewezen aan RTV N-H voor Haarlem e.o. De nieuwe frequentie is op FM 87.9 te ontvangen.

Robert Zaal, directeur van RTV Noord-Holland, bood vorig jaar november aan de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken mede namens bijna 500 Haarlemmers een petitie aan. In deze petitie werd aangedrongen op de plaatsing van een FM-steunzender in die stad. Sinds de zerobase-operatie was Radio Noord-Holland in Haarlem en omstreken nauwelijks via de ether te ontvangen.

Niet het station maar juist haar luisteraars werden volgens Zaal gedupeerd. Zeker in het licht van de calamiteitenstatus van de zender is het van groot belang dat iedereen in de provincie Noord-Holland zonder problemen op de zender kan afstemmen.

Voor inwoners van Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Aerdenhout, Bloemendaal, Spaarndam, Zwanenburg (en omstreken) die Radio Noord-Holland via de kabel beluisteren verandert er niets, ook moderne autoradio's pikken via RDS de goede frequentie van Radio Noord-Holland op. Het zijn voornamelijk de wekkerradio's en de transistorradio's die opnieuw afgestemd moeten worden.



Ingezonden persbericht