Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Bestuurlijke samenwerking tussen Noord-Brabant en Stockholm

Noord-Brabant gaat op bestuurlijk niveau samenwerken met de regio Stockholm op het gebied van innovatie en kenniseconomie. Dit is het resultaat van een werkbezoek dat een Brabantse delegatie vorige week heeft gebracht aan de Zweedse hoofdstad.
De delegatie, onder leiding van Commissaris van de Koningin mevrouw H. Maij-Weggen, bestond uit leden van Provinciale Staten, bestuurders van BrabantStad en de Brabantse Innovatieraad en intermediaire organisaties vanuit het bedrijfsleven. Zij hebben van 25 tot en met 27 augustus een werkbezoek gebracht aan het innovatieve Stockholm.

Het is de bedoeling dat in het voorjaar van 2005 een samenwerkingsovereenkomst getekend wordt. Dan zal een delegatie uit Stockholm Brabant bezoeken. Projecten waarin de samenwerking concreet worden vormgegeven, worden momenteel voorbereid.

De delegatie heeft zich verdiept in de wijze waarop de regio Stockholm invulling geeft aan het innovatiebeleid. Het werkbezoek was bedoeld om na te gaan of verdergaande bestuurlijke samenwerking met de koplopers mogelijk was.
Stockholm staat in Europa bekend als de meest vooruitstrevende regio op het gebied van innovatie. Helsinki staat op de tweede plaats gevolgd door BrabantStad/Zuidoost-Brabant. De basis voor het Zweedse succes ligt in het vermogen om samen te werken met verschillende partners zoals universiteiten, het hoger onderwijs en het bedrijfsleven.