Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 augustus 2004

Poging doodslag

Automobilist probeert o.a. politieman omver te rijden, zijn broer en passagier is ondertussen aangehouden

Vriezenveen / Westerhaar

Op donderdag 26 augustus controleerde de politie omstreeks 20.10 uur op de Krijgerstraat in Vriezenveen een voor hen bekende automobilist. Er werd bij deze man, 44 jr. en afkomstig uit Westerhaar, alcoholgebruik geconstateerd. Nadat de politie de man verzocht de motor van zijn auto af te zetten, gaf de verdachte plankgas en reed met gierende banden weg. De politie zette de achtervolging in en wist de verdachte op het Platanenplein in Vriezenveen weer te laten stoppen. De verdachte zette daarbij de motor af, doch zijn passagier, een 36 jr. ook bij de politie bekende plaatsgenoot en broer van de 44 jr., startte de motor weer. Een van de agenten boog zich door het open raam om de sleutels uit het contact te halen, toen de 44 jr. gas gaf en wegschuurde. De politieman kon maar ternauwernood zijn vege lijf redden en opzij springen. Tijdens de achtervolging die daarna plaats had, reden de verdachten met hoge snelheden en met gevaar voor andere weggebruikers. In de haakse bocht voor de aansluiting van de Almeloseweg in Vriezenveen op de N36 reed de verdachte een lichtmast omver, maar reed weer verder. Op de Hoffmansweg in Vriezenveen reed de verdachte ruim 160 km/u. Tegemoetkomende fietsers en bromfietsers moesten de berm in om een aanrijding te voorkomen, auto's werden ingehaald waardoor tegenliggers moesten uitwijken. Zelfs een blokkade, door een politieauto dwars over de weg te zetten, kon hen niet stoppen, ze reden er vlak voor langs. De politie staakte om veiligheidsredenen de achtervolging. Kort voor dit gebeuren had dezelfde verdachte op de Aalbersehof in Almelo de geparkeerde auto van een 64-jarige Almeloër aangereden. De 64-jarige probeerde nog de auto van de verdachten te laten stoppen, hij moest echter opzij springen om niet aangereden te worden. Een onderzoek naar de 44 jr. bestuurder heeft tot nu toe nog geen resultaat opgeleverd. Wel is zijn 36 jr. broer, die dus als passagier naast hem zat en op een gegeven moment de motor weer startte waardoor de 44 jr. weer weg kon rijden, ondertussen aangehouden en in verzekering gesteld. Hij werd vrijdagmiddag de 27e augustus omstreeks 15.00 uur in een woning in Westerhaar aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet. (04-106279 / 04-106277)

Diefstal uit woning

Diefstal uit woning waarbij o.a. autosleutels en daarna de auto is weggenomen

Hengelo

Zondagmorgen 29 augustus werd omstreeks 12 uur ontdekt dat een groene Volvo 850 met het kenteken GZ-XH-51 was ontvreemd vanaf de oprit van een woning aan de Bataafse Kamp in Hengelo. Deze auto is eigendom van een 43 jr. Enschedeer en vriend van de 53 jr. bewoner. De zoon van de bewoner had de auto gebruikt. Toen even later een bewoner van de Bothastraat in Hengelo door gaf dat hij een aantal pasjes op naam van de bewoner van de Bataafse Kamp op straat had gevonden, bleek dat er vanuit de woning diefstal was gepleegd. O.a. de autosleutels van deze auto en een portemonnee met inhoud waren weggenomen. Na de diefstal is dus vermoedelijk ook de auto meegenomen. Hoe men de woning is binnengekomen is nog onduidelijk. Wel is een deel van de inhoud van de portemonnee dus weer boven water. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-107289)

Diefstal auto

Opel Kadett vanaf parkeerplaats ontvreemd

Hengelo

Een 54 jr. Oldenzaler ontdekte zondag 29 augustus om ongeveer 13.30 uur dat zijn auto, een blauwe Opel Kadett met kenteken RK-08-ZP, was ontvreemd. Hij had zaterdag de 28e om ongeveer 19.00 uur de auto geparkeerd op een parkeerplaats aan Bij De Toren in Hengelo. Hij heeft aangifte gedaan. (bps: 04-107271)

Rijden onder invloed

Bromfietser met 2.47 promille aangetroffen

Denekamp

Zondagmiddag 29 augustus om ongeveer 15.40 uur werd op de Lattropperstraat in Denekamp een 51 jr. bromfietsbestuurder uit Beuningen gecontroleerd. Hij bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 2.47 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-107291)

Aanhouding met gestolen bromscooter

Man aangehouden die op een gestolen bromscooter reed

Enschede

Surveillerende politiemensen zagen maandagmorgen 30 augustus om ongeveer 01.40 uur op de Broekheurnering in Enschede een bestuurder op een bromscooter rijden zonder verlichting. De scooter werd aan de kant gezet en e.e.a. werd gecontroleerd. Toen bleek dat de scooter in de nacht van 3 op 4 juli jl. in Hengelo was ontvreemd. Een 16 jr. jongen uit Borne had hiervan destijds aangifte gedaan. De bestuurder, een 25 jr. Enschedeer, is aangehouden en voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 04-107400 / 04-082798)

Aanhoudingen na onzedelijk betasten en diefstal

Twee personen aangehouden waarvan een een vrouw onzedelijk heeft betast en autosleutels hadden weggenomen

Enschede

Wordt maandagmorgen 30 augustus om ongeveer 02.55 uur gemeld dat twee meisjes/vrouwen aan de Rembrandtlaan in Enschede een conflict hebben met twee jongens/mannen. Ter plaatse blijkt dat twee 21 jr. Enschedese vrouwen uit zijn geweest in een horecagelegenheid in Saasveld. Daar waren ze twee oude bekenden uit Enschede tegengekomen en deze twee mannen hadden gevraagd of zij met hen terug konden rijden naar Enschede. Dit werd goed gevonden, maar onderweg viel een van de twee mannen onder het rijden de bestuurster lastig en zij werd onzedelijk betast. Bij het woonadres van een van de twee manen aan de Rembrandtlaan in Enschede werd door de twee mannen voorgesteld om nog even mee naar binnen te gaan om iets te drinken. Dit werd afgeslagen, waarop de twee mannen de autosleutels pakten en deze mee namen de woning in. Hierop werd door de beide dames de politie gebeld. Deze kwam ter plaatse en duidelijk werd dat een van de twee dames aangifte wenste te doen van aanranding cq het onzedelijk betasten en van diefstal van haar autosleutels. Na verloop van tijd werd de voordeur van de woning open gedaan en konden de twee worden aangehouden. Zij, Enschedeers van 20 en 22 jr., werden meegenomen naar het bureau waar ze voor verder onderzoek werden opgesloten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (bps: 04-107409)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --