Politie Friesland

Politieberichten van 29/8 (13.00 uur) t/m 30/8 (07.00 uur)

Fryslân 30-08-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Leeuwarden: inbraak woning
Zondag tussen 01.00 en 06.00 uur is ingebroken in een flat aan de Ahornstraat. Men heeft een raam geforceerd en is door dit raam binnengekomen. Gestolen werd een computer, twee laptops, een Play Station en enkele spelen voor de Play station. Aangifte is gedaan door een 18-jarige inwoner van Leeuwarden. De technische recherche van de politie Fryslân zal een onderzoek instellen.

Drachten: snorfiets in beslag genomen
Zondag om 15.40 uur zag de politie op de Tijen een 16-jarige snorfietser uit Drachten. De jongen viel op omdat hij snel reed en geen voorrang verleende. Nader onderzoek leerde dat het framenummer was weggeslepen. Hierop is de snorfiets in beslag genomen en de bestuurder als verdachte van heling aangehouden en overgenbracht naar het bureau.

Bontebok: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 17.20 uur werden een paar automobilisten op alcohol gecontroleerd op de Dominee Veenweg. Het viel de politie op dat een 40-jarige automobilist uit Sintjohannesga een eindje voor de controle zich bij een bushokje verdekt opstelde. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau werd hem een rijverbod van vier uur uitgereikt.

Franeker: vernielster aangehouden
Zondag omstreeks 22.50 uur werd een 22-jarige inwoonster van Franeker aangehouden. Zij had een ruit ingegooid van het wachtlokaal van het station aan de A. Maria van Schurmansingel. Ook zou zij gezwaaid hebben met een mes, maar dit werd niet gevonden. Na de aanhouding is de vrouw overgebracht naar het bureau.

Winsum: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.05 uur werd op de Koaidyk een 30-jarige automobilist uit Winsum gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 555 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur.

Katlijk: openbare dronkenschap
Zaterdag omstreeks 03.35 uur werd in de berm van de Schoterlandseweg een strafrechtelijke minderjarige jongen uit Jubbega aangetroffen. Hij lag naast zijn fiets en was nauwelijks aanspreekbaar. Hij kon niet op zijn benen staan van de drank. Kornuiten van hem zouden hem naar huis brengen. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Leeuwarden: diefstal personenauto
In de nacht van zondag op maandag werd een personenauto gestolen. Betreft een Hyundai atos-prime, kleur zwart en voorzien van het kenteken 87-GR-JZ. De auto stond geparkeerd op de Zuiderstraat. Auto is eigendom van een 46-jarige inwoonster van Sint Annaparochie.

Beetsterzwaag: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 03.10 uur werd op de Hoofdstraat een 24-jarige automobilist uit Kollum gecontroleerd. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 285 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur.

Sintjohannesga: dodelijke aanrijding
Zondag omstreeks 19.10 uur vond op de kruising Molenstelle en Hogedijk een dodelijke aanrijding plaats. Een 86-jarige automobiliste uit Heerenveen reed over de Molenstelle. Bij haar in zat een 79-jarige inwoonster van Heerenveen. Een 33-jarige automobilist uit Heerenveen reed over de Hogedijk. Op de kruising van genoemde wegen kreeg de 33-jarige geen voorrang van de 86-jarige. De 86-jarige is ter plaatse overleden. De 79-jarige is per ambulance overgebracht naar Tjongerschans in Heerenveen. Bij de 33-jarige zat een kind in de auto (leeftijd onbekend). Het kind is door de aanrijding uit de auto geslingerd en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Ook de vader is, met diverse verwondingen, naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht. Er waren vier ambulances ter plaatse, evenals vier brandweerwagens. Het verkeer is enkele uren gestremd.