Politie Groningen

Persberichten maandag 30 augustus 2004

provincie Groningen 30-08-2004 -

Groningen: rijden onder invloed
Op de Bornholmstraat werd zondagnacht een 55-jarige automobilist uit Annen gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.0. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: radarsnelheidscontrole
Op de Beneluxweg werd zondagmiddag een radarsnelheidcontrole gehouden. Van de 1330 gecontroleerde voertuigen reden er 200 sneller dan 70 km per uur.

Groningen: snelle motorrijder
Een 30-jarige motorrijder uit Bierum reed met hoge snelheid over de Rijksweg vanuit Groningen in de richting van Ten Boer. De motorrijder werd geklokt met een snelheid van 160 km per uur daar waar 80 km per uur het toegestane maximum is. Hij werd aan de kant gezet en in overleg met de officier van justitie werd zijn rijbewijs ingevorderd en de motor op het politiebureau geplaatst.

Groningen: wildplassers
Zondagochtend betrapten agenten drie wildplassers in de binnenstad. In de Gelkingestraat gaf een 28-jarige Stadjer eerst een valse naam op. Een 20-jarige man uit Assen gaf ook een valse naam op. Zij kregen nog een extra bon. Op de Vismarkt werd zondagavond een 32-jarige man uit Ouderderk aan de Amstel betrapt op het urineren in het openbaar. Ook hij probeerde een valse naam op te geven. Op het bureau kreeg hij een bon voor wildplassen en een voor het opgeven van een valse naam.