Stichting Bouw Research

Brandveiligheid parkeergarages vraagt om duidelijker aanpak Print
SBR lanceert publicatie ' Parkeergarages: Brandveiligheid en ventilatie'

Ontwerpers hebben nog altijd onvoldoende houvast over de eisen waaraan een parkeergarage moet voldoen om te vallen binnen de normen van brandveiligheid en gezondheid. De consequentie is dat betrokken partijen bij de bouw van een parkeergarage zelf regels gaan opstellen en bestaande regels op eigen wijze interpreteren. Daarom heeft SBR het initiatief genomen tot de publicatie ' Parkeergarages: Brandveiligheid en ventilatie'. Het rapport doet een aantal aanbevelingen om te komen tot bevredigende oplossingen.

De publicatie ' Parkeergarages: Brandveiligheid en ventilatie ' is geschreven op basis van uitputtende literatuurstudies, waarbij de ontstaansgeschiedenis van normen en regels uitvoerig wordt aangegeven. Daaruit komt naar voren dat er weliswaar eisen en normen zijn voor de bouw van parkeergarages, maar dat die normen niet dekkend of zelfs verwarrend zijn. De publicatie behandelt niet alleen de brandveiligheid, maar ook de aanpalende terreinen ventilatie en luchtkwaliteit. Bij brandveiligheid zijn er een aantal knelpunten te onderkennen. Deze hebben te maken met onduidelijkheid rond de brandcompartimentering, de loopafstanden, de droge blusleidingen en de constructieve sterkte van de parkeergarage in het geval van brand. Bij de eisen voor ventilatie wordt in eerste instantie vaak het Bouwbesluit gehanteerd. De normen hierin zijn echter toegesneden op natuurlijke ventilatie (en niet op mechanische ventilatie). Bovendien zijn de eisen geschreven voor kleinere garages. Wat de luchtkwaliteit betreft spitst de actuele discussie zich toe op de benzeenbijdrage in en bij parkeergarages. Deze is in het geval van natuurlijke ventilatie zo gering dat een aparte beoordeling overbodig is, hoewel gemeenten deze beoordeling vaak wel als eis stellen. Aanbevelingen
De publicatie doet een aantal aanbevelingen om te komen tot een meer uniforme normering. Om de brandveiligheid te optimaliseren, worden een aantal overwegingen gegeven op basis van onder andere het brandbeveiligingsconcept 'Beheersbaarheid van brand', met name bij gesloten parkeergarages. Hierbij worden echter ook een aantal kanttekeningen bij geplaatst. Als er sprake is van open garages, concludeert het rapport dat een nadere brandcompartimentering niet noodzakelijk is, indien maar aan vereisten uit de NEN 2443 wordt voldaan. Bij de bepaling van een juiste mechanische ventilatie zouden ontwerpers kunnen terugvallen op de berekeningsmethodiek van NEN 2443, zoals ook nu al vaak het geval is. Bij grote garages wordt, volgens de opstellers van het rapport, de natuurlijke ventilatie vaak te conservatief ingeschat. Een windtunnelonderzoek zou hier meer duidelijkheid brengen, denken de samenstellers. Het maken van een beoordeling van de benzeenbijdrage aan de benzeenconcentratie is verstandig bij mechanisch geventileerde garages. Voor deze gevallen geeft het Besluit Woon- en Verblijfsgebouwen voldoende houvast. Belangstellenden kunnen de uitgave bestellen via www.sbr.nl of verkoop@sbr.nl.