Stad Utrecht, 09.05 uur

Utrecht 30-08-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatraces

DE MEERN - De politie heeft zondagavond twee personen aangehouden en twee voertuigen in beslag genomen omdat zij zich schuldig maakten aan straatracen.

Omstreeks 20.55 uur werd de politie gebeld door getuigen die meldde dat er streetraces plaatsvonden op de Molensteijn. Op het moment dat de agenten via een zijstraat kwamen aanrijden zagen zij dat een tweetal voertuigen met hoge snelheid voorbij reden. De achtervolging werd ingezet en ter hoogte van het keerpunt werden beiden bestuurders staande gehouden. Uiteindelijk werden een 20 en 21-jarige bestuurder beiden uit Nieuwegein aangehouden. Tevens werden hun voertuigen in beslag genomen.

Inbreker aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken. Omstreeks 06.50 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een bedrijf gelegen aan het Troosterhof. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat een ruit kapot was. Toen de agenten op onderzoek uitgingen hoorden ze opeens gerommel bij een roldeur. Na een korte sprint werd hier de 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was druk bezig geweest sloffen sigaretten in vuilniszakken te stoppen maar werd toen gesnapt. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vechtpartij

UTRECHT- Op zondagochtend werden geweldplegers aangehouden. Omstreeks 05.10 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden op de Mariaplaats. Agenten kwamen ter plaatse en troffen hier ongeveer 40 personen aan. Verschillende personen waren met elkaar aan het vechten. Agenten haalden de vechtersbazen uit elkaar. Een man (geg.onb.)werd agressief tegen de agenten en hij werd, na enig verzet te hebben gepleegd, aangehouden. Ook werd een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij gedroeg zich vervelend. Het is nog onbekend waarom de personen aan het vechten waren met elkaar.