Politie Amsterdam-Amstelland


---

Bromfietser rijdt met slok op

26-8-2004. Woensdagavond rond tien uur werd een 46-jarige bromfietser aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Op een politiebureau blies de man 755 ug/l (1,7 promille). De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor negen uur.
---

Klagen over de politie

In sommige gevallen kan het zijn dat u ontevreden bent over het contact dat u heeft gehad met de politie. Bijvoorbeeld omdat u vond dat de politieambtenaar grof en onbeleefd was. Of harder is opgetreden dan volgens u nodig was. Of juist helemaal niets deed, terwijl u daar wel om vroeg. In zo'n geval kunt u een klacht indienen.


Relletje rond wildplassen

26-8-2004. In de nacht van woensdag op donderdag werd in de Tijl Uilenspiegelstraat een 25-jarige man gearresteerd die agenten had bedreigd. De man bemoeide zich er mee toen een vriend een bekeuring wegens wildplassen kreeg. Hij begon de agenten te beledigen en weigerde te vertrekken.

Toen zijn beledigingen omsloegen in bedreigingen hielden de agenten de man aan. Hij verzette zich hier hevig tegen. De wildplasser en enkele omstanders mengden zich ook nog in de strijd. Met de hulp van politiecollega's kon de verdachte uiteindelijk in de boeien worden geslagen en naar het bureau gebracht.

---