Ingezonden persbericht

Een oude kunstvorm in een nieuw jasje

Color Me Mine geeft nieuwe impuls aan mozaïek

AMSTERDAM, 20040830 -- Beginnende en ervaren mozaïekfans kunnen voortaan voor al hun wensen terecht bij de studio's van Color Me Mine. Per augustus introduceert een aantal Nederlandse Color Me Mine studio's een nieuw en uniek assortiment mozaïekmaterialen, afkomstig uit Amerika. Mozaïekers kunnen kiezen uit 98 verschillende steentjes (in 6 soorten glas en keramiek) om zelf in de studio of thuis mee aan de slag te gaan.


Color Me Mine geniet al een groeiende bekendheid met keramiek dat door gasten zelf beschilderd wordt en daarna door de studio's wordt afgebakken. De aanvulling met mozaïek is een logische stap, omdat het dezelfde grondstoffen betreft: keramiek en glas. Het unieke van het nieuwe mozaïek is dat het kleine stukjes materiaal (zgn. tessarae) betreft, waarmee je zonder veel tegelknippen aan de slag kunt. Dat maakt mozaïeken niet alleen veel leuker, maar ook makkelijker: met de nieuwe materialen kunnen ook beginners een fantastisch mozaïek maken. Er zijn zelfs voorgevormde figuren die als hoofddecoratie verwerkt kunnen worden.

Met het nieuwe assortiment speelt Color Me Mine in op de groeiende populariteit van mozaïek: steeds meer mensen ontdekken in deze oude kunstvorm een fascinerende hobby. Tot nog toe was het in Nederland (echter) vrij moeilijk om als particulier aan goede materialen te komen en de keuze beperkte zich voornamelijk tot kniptegels. In de Color Me Mine studio's kun je op een zelf gekozen moment de beginselen van het mozaïeken leren of een workshop volgen, maar de materialen zijn ook los te koop om er thuis mee aan de slag te gaan. Naast de tessarae introduceert Color Me Mine bovendien allerlei nieuwe vormen die als ondergrond voor een mozaïek dienen.

Color Me Mine is een van oorsprong Amerikaanse franchise organisatie, met wereldwijd ca. 100 studio's open of in ontwikkeling. Sinds 2000 heeft Color Me Mine ook vestigingen in Nederland: momenteel in Amsterdam, Alkmaar en Den Haag. Nieuwe studio's zijn in ontwikkeling. Jong en oud kan bij Color Me Mine terecht om op een creatieve manier haar/zijn vrije tijd door te brengen: met het beschilderen van servies en ander aardewerk, en vanaf nu dus ook voor het zelf maken van een mozaïek. De studio's kennen ruime, vaste openingstijden waarbinnen je gewoon binnen kunt lopen om aan de slag te gaan. En natuurlijk is Color Me Mine ook zeer geschikt voor verjaardagsfeestjes, vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes en andere evenementen.

Meer informatie: www.colormemine.nl



Ingezonden persbericht