Gemeente Stadskanaal

Stadskanaal, 11 augustus 2004
Nummer: 47

Rabobank Dikke Banden Race als opwarmertje voor de finish van Holland Ladies Tour

Als op dinsdag 31 augustus de vrouwen wereldtop wielrennen vanaf 18.00 uur een paar keer door Stadskanaal komt zijn op het zelfde parcours aan de Europalaan kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar al druk in de weer geweest met de Rabobank Dikke banden Race. Dit breedtesportproject begint om 16.00 uur. De Race wordt georganiseerd door het comité Borger Stadskanaal van de Holland Ladies Tour en Het Huis voor de Sport Groningen.

De Rabobank Dikke Bandenrace is een officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes. Ze kunnen aan de wedstrijd meedoen op hun eigen fiets. Het maakt daarbij niet uit of het een gewone fiets is of een city- of mountainbike. Versnellingen zijn ook toegestaan, mits het maar geen racefiets is. Een fiets dus met normale dikke banden. Vandaar de naam. Het parcours voert over de laatste honderden meters nabij de finish van de tweede etappe van De Holland Ladies Tour op de Europalaan in het centrum van Stadskanaal. Een heuse speaker, tijdwaarneming en verder alles wat bij een echte wielerwedstrijd hoort, is aanwezig.

Aan deelname zijn zoals gezegd een paar voorwaarden verbonden. Naast het feit dat er geen racefietsen mogen worden ingezet zijn kinderen die in het bezit zijn van een wielerlicentie van de KNWU uitgesloten. Deelname is alleen toegankelijk voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. De wedstrijd wordt op geboortejaar ingedeeld. Bij voldoende deelname rijden jongens en meisjes apart.

De winnaars krijgen niet alleen een beker, maar ze worden tevens uitgenodigd om deel te nemen aan de grote landelijke finale. Die wordt eind oktober gehouden tijdens de Rabobank Cauberg Clinic in Kerkrade. Uiteraard zijn daar natuurlijk ook alle bekende renners van de Raboploeg aanwezig.

Jongens en meisjes die aan de Rabobank Dikke Banden Race willen meedoen kunnen zich op dinsdag 31 augustus tot 15.45 uur melden bij de stand van de Rabobank Dikke Banden Race (hoek Europalaan Luxemburglaan). Deelnemers zijn verzekerd en er zijn geen kosten aan de deelname verbonden. De organisatoren zorgen voor fietshelmen.

Binnenkort wordt er nog een informatiefolder naar de basisscholen en vakantieoorden in de regio verstuurd. Voor nadere informatie kan ook contact worden opgenomen met Esther Ezinga van Het Huis voor de Sport Groningen (0598-323200) in Hoogezand.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Krijn Verwey 0599-619366 of 06-55302393