Time : 10:54:49 AM
Date : Tuesday, August 24, 2004
Sender Name: HISWA RAI Multimedia

Vijf kilometer luxe jachten op grootste drijvende bootshow van europa

Van 31 augustus tot en met 5 september 2004 vormt jachthaven Seaport Marina IJmuiden aan de Nederlandse kust wederom het sfeervolle decor voor de 21e editie van de HISWA te water. Blinkende zeiljachten, luxe motorkruisers, klassieke sloepen; een recordaantal van ruim 450 fonkelnieuwe modellen liggen klaar aan de steigers om door het publiek bewonderd te worden. De totaallengte van alle boten tezamen bedraagt ruim 5 kilometer. Een voor Europa uniek aanbod, waarmee de HISWA te water is uitgegroeid tot hét mekka voor de watersport- en bootliefhebber uit binnen- en buitenland.


- Nieuwste snufjes, laatste trends -
Het aanbod op de HISWA te water omvat klassieke sloepen, snelle zeiljachten en comfortabele motorkruisers met een minimale lengte van 7 meter. De open sloepen kenmerken zich door nog meer comfort aan boord en optimalisering van de vaareigenschappen. Goede slaapvoorzieningen, een kitchenette en ruime douchecel zijn bij veel sloepen standaard faciliteiten geworden. Bij de primeurs onder de zeiljachten ligt het accent met name op bedieningsgemak. Veilig met een kleine crew de wereldwijde wateren bevaren, is het credo van veel jachtbouwers en importeurs binnen dit segment. De grote motorjachten kenmerken zich door toepassingen van de nieuwste technologische snufjes en de laatste trends in design.


- Wereldprimeurs -
Jaarlijks telt de HISWA te water tientallen wereldprimeurs. Ook veel Belgische exposanten zoals bijvoorbeeld Etap, Ship Shop en North Sails grijpen de bootshow aan om hun nieuwste modellen bij het Europese publiek te introduceren. De deelnemers vertegenwoordigen alle grote merken van zowel seriegebouwde als custom-built jachten waaronder Bénéteau, Jeanneau, Bavaria, Grand Soleil, X-Yachts, Hallberg-Rassy, Contest, Victoire en nog veel meer jachtbouwers en importeurs uit Europa. Bij de motorjachten zijn de primeurs van Sunseeker, Ferretti, BluePrint Marine en Mulder absolute blikvangers.


- Drijvende champagnebar -
Met diverse restaurants en bars op de kade komt de bezoeker ook op culinair gebied niets te kort. Uniek is de drijvende Moët &
Chandon-champagnebar die sfeervol gelegen is op het water, omringd door luxe jachten. En dat je ook aan boord een culinair feestje van het avondeten kunt maken, gaat Nederlands beroemdste kok en enthousiast zeiler Joop Braakhekke demonstreren in het Victron Kookpaviljoen op de HISWA te water. In een luxe ingerichte scheepskombuis laat hij zien hoe je met de juiste apparatuur en de juiste ingrediënten smaakvolle eenpansgerechten kunt bereiden.


- Te rade bij rond-de-wereldzeiler Jean Heylbroeck - Steeds vaker verwezenlijken actieve zeilers hun droom door met hun boot langdurig de wereld over te varen. Hun ervaringen staan garant voor boeiende en leerzame verhalen, getuige ook de diverse boeken die door 'verwegzeilers' geschreven zijn. Op de HISWA te water geven de Nederlander Olav Cox en de Vlaming Jean Heylbroeck een presentatie over de voorbereidingen van hun reis, de valkuilen, de tegenvallers, de meevallers en de meest gedenkwaardige momenten. Vanzelfsprekend voorzien zij toekomstige vertrekkers graag van nuttige tips. Eveneens zijn de jachten waarmee de auteurs vele zeemijlen afgelegd hebben, op de HISWA te water door belangstellenden te bezoeken. Zo krijgt eenieder met serieuze plannen voor een wereldreis per boot, een kijkje in de keuken van ervaren zeilers die hen voorgingen.


- Hotelarrangement aan zee -
Een bezoek aan de HISWA te water laat zich prima combineren met een weekendje aan zee. Bezoekers kunnen profiteren van een exclusief hotelarrangement in het Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach****, gelegen aan de boulevard met uitzicht op de bootshow en de Noordzee. In het arrangement zijn een uitgebreid ontbijtbuffet, een drieganger-diner en gebruik van sauna, Turks stoombad en fitnessruimte inbegrepen. De kosten bedragen voor 2 personen per nacht ¤ 220,00 bij verblijf in een 2-persoonskamer. Een
1-persoonsarrangement kost ¤ 160,00.
Dit arrangement, evenals hotels in Amsterdam, kunnen gereserveerd worden bij:

RAI Hotel Service
tel.: +31 (0)20 549 1927
fax: +31 (0)20 549 1947
E-mail: hotelservice@rai.nl.


- Tijden en prijzen -
De HISWA te water wordt georganiseerd door HISWA RAI Multimedia uit Driebergen en vindt plaats in jachthaven Seaport Marina IJmuiden, gelegen aan de Noord-Nederlandse kust op 30 minuten afstand van Amsterdam. De tentoonstelling is van dinsdag 31 augustus tot en met zondag 5 september 2004 geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot 18 uur en in het weekend van 10 tot 18 uur. De toegangsprijs is ¤ 16,- per persoon. De houders van een Pas 65 en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen ¤ 10,-. Delta Lloyd is hoofdsponsor van de tentoonstelling.


- Per fast flying ferry naar de HISWA te water - Seaport Marina IJmuiden is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Leuker is het om met de reguliere dienstregeling van de fast flying ferry naar de HISWA te water te gaan. Deze boot vertrekt ieder uur op alle dagen van de week vanachter het Centraal Station van Amsterdam en vaart tot Velsen, waar vandaan bussen tot de entree van de bootshow rijden.


- www.hiswa.nl -
Meer informatie over de HISWA te water 2004 is te vinden op www.hiswa.nl.

NL - Driebergen, 24 augustus 2004

---

Noot voor de redactie/