Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Middelburg, 25 augustus 2004

ROOSEVELT ACADEMY OPENT EERSTE ACADEMISCH JAAR

Op dinsdag 31 augustus, de dag dat Koningin Beatrix de Roosevelt Academy en het nieuwe stadskantoor van Middelburg officieel opent, vindt ook de opening van het eerste academisch jaar plaats.

De zitting wordt gehouden in de Nieuwe Kerk (Abdijcomplex) te Middelburg, van 16 tot 17 uur. Engels is de voertaal.

Prof. dr. Willem Hendrik Gispen, rector magnificus van de Universiteit Utrecht houdt een oratie over 'The Art of Science'. Daaraan voorafgaand spreken prof. dr. Hans Adriaansens, dean van de Roosevelt Academy en ir. J.L.M. Mandos, voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool Zeeland.

De zitting wordt muzikaal opgeluisterd door het 'Roosevelt Academy Baroque Consort' o.l.v. prof. dr. Albert Clement en met improvisaties op het orgel door de Middelburgse organist Margreeth Chr. de Jong.

Het zeskoppige baroque consort speelt werken van twee betrekkelijk onbekende achttiende eeuwse componisten, die respectievelijk een relatie hadden met Middelburg en met studeren in Nederland: Christiaan Ernst Graaf, die in Middelburg heeft gewoond en gewerkt en Johan Ernst Prins van Sachsen-Weimar, die vanuit Duitsland enige jaren in Utrecht studeerde.

Na afloop van de zitting bieden de gemeente Middelburg en de Roosevelt Academy gezamenlijk een receptie aan in de Kloostergangen van het Abdijcomplex, ter gelegenheid van de festiviteiten van die dag.

Noot voor de pers:

Indien u de zitting in de Nieuwe Kerk wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden bij

anne.debuck@rooseveltacademy.org



Ingezonden persbericht