Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Loket komende dinsdag gesloten vanaf 11.00 uur

Komende dinsdag, 31 augustus, is het loket Oost/Watergraafsmeer open van 8.30 tot 11.00 uur. Ook is er komende week géén avondopenstelling.

foto documenten Nieuwe openingstijden loket

Om u beter van dienst te zijn, gaat Oost/Watergraafsmeer per 1 september de openingstijden van het loket wijzigen en met 6 uur uitbreiden. De loketten zijn nu elke dag tot 16 uur open en de avondopenstelling is voortaan op dinsdagavond in plaats van donderdag (de laatste donderdagavond is 26 augustus; de eerste dinsdagavond is 7 september).

De nieuwe openingstijden zijn:
maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: 8.30-16.00 uur dinsdag: 10.00-19.00 uur (kijk voor de huidige openingstijden hier)

Voor vergunningen gelden in principe dezelfde openingstijden, maar vanaf 1 september gaan we 's middags op afspraak werken. Tot 13.00 uur kunt u gewoon binnenlopen, maar van 13.00-16.00 uur en op dinsdag van
13.00-19.00 uur moet u een afspraak maken. Telefoon: 774 4082.

Avondopenstelling

In de regio groot-oost kunt u vanaf 1 september vier avonden per week (tot 19.00 uur) terecht voor een uittreksel en voor het aanvragen van een reisdocument of rijbewijs.

* maandag: stadsdeel Zeeburg

* dinsdag: stadsdeel Oost/Watergraafsmeer
* woensdag: stadsdeel Zuideramstel

* donderdag: stadsdeel Zuidoost

Dappermarkt deels in Van Swindenstraat

Vanaf 6 september is de Dappermarkt deels in de Van Swindenstraat opgesteld. Dit heeft te maken met de vernieuwing van de Dapperstraat. De werkzaamheden duren tot eind mei 2005.

Gedurende deze periode geldt in de Van Swindenstraat eenrichtingsverkeer vanaf de Linnaeusstraat. De markt en winkels blijven bereikbaar.

10, 11 en 12 september: cultureel festival De Rode Loper

Ontdek cultureel Oost/Watergraafsmeer tijdens het festival De Rode Loper. Op 10, 11 en 12 september openen meer dan 40 kunst- en cultuurinstellingen hun deuren met een speciaal programma. Ook buiten op straat en in de parken is een gevarieerd kunstaanbod. Er staan culturele wandelingen op het programma, een straatmuseum en een muurkrant.
Het komende nummer van het Stadsdeelmagazine, dat begin september verschijnt, gaat helemaal over het festival en vermeldt per uur wat waar te doen of te zien is. Het Stadsdeelmagazine wordt huis-aan-huis verspreid, maar ligt ook klaar op het stadsdeelkantoor en op vele andere plekken in Amsterdam.

Omleiding Stadshouderskade

Tot april 2005 kunt u de binnenstad niet bereiken via de brug bij de Heineken-brouwerij aan de Stadhouderskade. Verkeer dat normaal gesproken via deze brug het centrum van de stad in wil, wordt omgeleid via het Westeinde. Daardoor rijdt er over de Weteringschans tijdelijk verkeer in twee richtingen.

Hoe herkent u een zieke iep?

Verschillende iepen in Oost/Watergraafsmeer lijden aan de iepziekte. De veroorzaker is een zwart torretje (ter grootte van een dubbeltje, zie bijgaande foto). Om verspreiding tegen te gaan, vragen wij u zieke iepen te melden en geen ongeschild iepenhout als haardhout te bewaren.

Hoe herkent u een zieke iep?

* kale takken met een of twee verdorde blaadjes aan de uiteinden
* de bladeren vertonen herfstkleuren en vallen af
* verkleuring begint met één tak en verspreidt zich binnen enkele weken over de hele boom

Zieke of dode iepen (ook in particuliere tuinen) graag zo snel mogelijk melden bij afdeling dagelijks beheer Openbare Ruimte, Tineke Held, tel. 774 4515. In geval van twijfel over de houtsoort kunt u ook contact opnemen met het stadsdeel.

Een maand langer lichtkunst bij Muiderpoort

foto Seinhuis Het lichtkunstproject in het seinhuis van NS-station Amsterdam Muiderpoort blijft een maand langer te bewonderen dan oorspronkelijk gepland. Tot zondag 19 september kunt u elke avond tot middernacht de lichtinstallatie 'Depart and Return' van Agneta Evenhuis zien.

Raads- en commissievergaderingen na de zomer

foto raadszaal

De eerste raadsvergadering na de zomervakantie is op maandag 13 september om 19.30 uur.

De vergaderingen van de raadscommissies vinden plaats op:
* Commissie Wonen: 30 augustus om 20.00 uur
* Commissie Welzijn: 31 augustus om 20.00 uur
* Commissie AZ/Onderwijs: 6 september om 20.00 uur
* Commissie Financiën/Openbare Ruimte: 7 september om 20.00 uur

affiche Tropenmuseum Dagelijks in het Tropenmuseum

Kinderen (6-12 jaar) kunnen tot en met 5 september elke middag vanaf 12.30 uur aan verschillende activiteiten meedoen in het zomerfestival in het Tropenmuseum, Mauritskade 63.

Splitsingsnota 2004-2005

De stadsdeelraad heeft de Nota Splitsings- en Verkoopbeleid 2004-2005 vastgesteld. De Nota dient als basis voor de beoordeling van vergunningaanvragen.

Historische tuinen Park Frankendael open voor publiek

foto tuin Frankendael De historische tuinen van Park Frankendael zijn open voor publiek. Een van de opvallendste tuinen is de stijltuin achter Huize Frankendael, die volgens de régence-stijl uit 1730 is aangelegd.
De 17e-eeuwse hofstede Huize Frankendael is een van de laatste romantische buitenplaatsen van Amsterdam.

Stadsdeelgids 2004

omslag stadsdeelgids 2004 In de Stadsdeelgids 2004 voor Oost/Watergraafsmeer staat algemene informatie over het stadsdeel. Ook is er een uitgebreide adressenlijst (met de categorieën: cultuur & vrije tijd, dienstverlening, dieren, huisvesting, medisch, milieu, onderwijs, religie, sport, vervoer en zorg & welzijn). U kunt een gidsje ophalen bij de receptie van het stadsdeelkantoor aan de Linnaeusstraat 89.

Wat ging goed in 2003? En wat niet?

Wilt u weten wat het dagelijks bestuur van Oost/Watergraafsmeer afgelopen jaar voor u als bewoner heeft gedaan? Wat ging er goed op het gebied van dienstverlening en participatie en wat kan beter? In het Burgerjaarverslag 2003 vindt u niet alleen droge feiten en cijfers, maar ook interviews en artikelen over Veld 14, het Kastanjeplein, Bomen op de Ringdijk, de groene wandelroute en nog veel meer. Hoe komt u aan het jaarverslag?

* Bekijk het jaarverslag 2003 digitaal.pdf (321 kb) via deze site
* Haal het op bij het stadsdeelkantoor, Linnaeusstraat 89
* vraag het aan per mail

* vraag het aan per telefoon (020-774 4000)

Werkzaamheden Ringdijk lopen vertraging op

De werkzaamheden aan de Ringdijk tussen de Middenweg en de Willem Beukelsstraat lopen een vertraging op van ongeveer drie maanden. Er is meer verontreinigde grond aangetroffen dan vooraf was berekend. Voor het uitgraven en verwijderen daarvan is een speciale vergunning nodig, waardoor meer tijd nodig is voor de werkzaamheden.

Algemene Beschouwingen

De fractievoorzitters van de stadsdeelraad Oost/Watergraafsmeer hebben inmiddels de Algemene Beschouwingen over de Begroting 2005 uitgesproken.

(c) Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer -