Ingezonden persbericht


Verkenningen dinsdag 31 augustus 2004 van 20.00 tot 21.00 op 747 AM

De Reportages:

Herdenking Kerwin

Op 20 augustus werd in Amsterdam de racistische moord herdacht op de Antiliaan Kerwin Duinmeijer. Kerwin is in Nederland uitgegroeid tot het symbool van de antiracismestrijd. Door de moord te herdenken wordt ook geprotesteerd tegen de huidige negatieve ontwikkelingen in de samenleving, het hokjesdenken in wij en zij en de argwaan naar groepen die anders zijn.

Het Beloofde Land , het nieuwste toneelstuk van Ab Gietelink.

In Het Beloofde Land is Jezus is een vredesactivist geboren uit een Joodse studente en een Palestijnse onafhankelijkheidsstrijder. Hij wil vrede brengen tussen Israël en de Palestijnen, maar dan wordt hij gearresteerd door zijn oom, premier Sharon&Theatermaker Ab Gietelink reisde voor dit stuk meerdere malen naar Israël en de Palestijnse gebieden en schreef tussen de controleposten door zijn versie over het leven van Jezus waarbij de actuele Israëlische politiek, het drama van de Holocaust de Thora en de oude verhalen van Genesis schijnbaar moeiteloos met elkaar in verband worden gebracht. In Verkenningen een interview met 1 van de laatste politieke theatermakers van Nederland o.a. over de hypocrisie van Nederland ten aanzien van het Midden Oostenconflict.

Het vraaggesprek:

Farhad Golyardi

In onze laatste zomeruitzending is de Iranese socioloog, publicist en medewerker van politiekcentrum van de Balie te gast: Farhad Golyardi.

Kefah Allush praat met hem over Eutopia, het tijdschrift waar hij hoofdredacteur en mede-initiator van is. Eutopia biedt een podium aan ongehoorde stemmen uit de multiculturele samenleving. In de twee jaar dat Eutopia bestaat, zijn de islam en moslims in essays en interviews ruimschoots aan bod geweest. Nu een antimoslim wind over Europa waait, zijn we benieuwd hoe Eutopia omgaat met de berichtgeving hierover.

Bert ter Hoeve

Coördinator radio

035-6252932

bert@nmo.nl

NB. DE NEDERLANDSE MOSLIM OMROEP ZENDT IN HET NIEUWE SEIZOEN UIT OP NIEUWE TIJDEN:

VANAF 6 SEPTEMBER 2004 IEDERE DINSDAG, DONDERDAG & VRIJDAG TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747AM