Ministerie van Buitenlandse Zaken

MINBZ: Persbriefing: Cyprus; Gymnich-overlegMinisterie van Buitenlandse Zaken Persbericht

Datum: 30 augustus 2004

Tijdens de wekelijkse persbriefing van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dinsdag 31 augustus 2004, 11.00 uur, zal Marnix Krop, directeur-generaal Europese Samenwerking, een achtergrondtoelichting geven op de ontwikkelingen omtrent Cyprus.

Na de afwijzing bij referendum van het VN plan door de Grieks-Cypriotische bevolking in april en de toetreding van de Republiek Cyprus tot de EU op 1 mei jl., wordt momenteel in Brussel onderhandeld over een pakket maatregelen van de Europese Commissie, gericht op doorbreking van het isolement van de Turks-Cypriotische gemeenschap. Directe aanleiding voor de briefing is het bezoek dat Staatssecretaris Nicolaï op 1 september aan het eiland brengt (zie afzonderlijk persbericht op www.eu2004.nl)

Voorts zal de woordvoerder van minister Bot een voorbeschouwing geven op de informele bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie ('Gymnich-overleg'), op vrijdag 3 en zaterdag 4 september as.

///MEDEDELING VOOR DE REDACTIE:

Tot nader order gelden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken verscherpte veiligheids-maatregelen.

Bezoekers van de persbriefing dienen bij binnenkomst een controle te ondergaan en aan de receptiebalie (1e verdieping)op vertoon van een legitimatiebewijs een bezoekerspas af te halen voordat zij perszaal (begane grond) kunnen betreden.

Afdeling Persvoorlichting (DVL/PE)
Directie Voorlichting en Communicatie
tel.(070) 348 41 89 (Frank de Bruin)

===