PUM


PUM-expert krijgt hoge Chinese onderscheiding

Den Haag 31 augustus 2004 - Het Chinese State Administration of Foreign Experts Affairs heeft veearts en PUMmer Coen Augustijn de Friendship Award toegekend. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan 50 van de ongeveer 250.000 buitenlandse experts die ieder jaar helpen bij de economische vooruitgang van China. Augustijn en zijn vrouw zijn door de Chinese overheid uitgenodigd de prijs voor de uitreikingsceremonie en het officiële banket ter ere van het 55-jarig bestaan van de Volksrepubliek China.
De Friendship Award bestaat sedert 1991 en is de hoogste onderscheiding die de Chinese overheid geeft aan buitenlandse experts. Augustijn krijgt de prijs voor zijn PUM-adviseurswerk bij het Zuidchinese bedrijf Milk Ltd. in 2002. De afgelopen jaren werd de Friendship Award ook uitgereikt aan uiteenlopende winnaars als een Canadese visserijexpert en een Zwitserse expert op het gebied van waterkrachtcentrale. De prijsuitreiking voor de prijzen van 2004 is op 29 september in de Chinese hoofdstad Beijing.

PUM Nederlandse senior-experts
PUM zendt al meer dan 25 jaar senior-experts uit verschillende sectoren uit naar landen in Afrika, Azië en het Midden Oosten, Latijns-Amerika en Centraal- en Oost-Europa. Zij geven rechtstreeks advies aan ondernemingen en instellingen die behoefte hebben aan specialistische kennis en ervaring die ter plaatse onvoldoende voorhanden zijn. Deze adviseurs zijn vrijwilligers. In 2003 zijn bijna 2.000 projecten uitgevoerd. Uit deze projecten komen regelmatig zakelijke contacten met het Nederlandse bedrijfsleven voort. Bij PUM staan circa 4.000 mensen ingeschreven. Projecten duren gemiddeld een tot drie weken afhankelijk van het land en het project waar men heen gaat. PUM wordt gesubsidieerd door de Nederlandse overheid (Ontwikkelingssamenwerking en Economische Zaken) en is nauw gelieerd met de Vereniging VNO-NCW.


-----------
Informatie:
PUM
Nederlandse senior-experts
Bernadet van Kuijeren
t (070) 349 05 88
bvkuijeren@pum.nl
www.pum.nl (vernieuwd)

31 aug 04 09:30