Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 31 augustus 2004

(

Hillegom - Aanrijding
Op de Nieuweweg ontstond maandag 30 augustus rond 17.20 uur een frontale aanrijding tussen een 47-jarige scooterrijder uit Nieuw Vennep en een vrachtauto met aanhangwagen bestuurt door een 55-jarige man uit De Zilk. De scooterrijder liep een beenbreuk en snijwonden op en werd overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem. De bestuurder van de vrachtauto kwam met de schrik vrij. De aanrijding ontstond vermoedelijk doordat de scooterrijder bij het achterom kijken te laat zijn tegenligger opmerkte.

Noordwijkerhout - Snelheidscontrole
De politie hield op maandag 30 augustus tussen 12.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole op de Koninginneweg. De Koninginneweg ligt in een 30-kilometer gebied. De politie ontving van buurtbewoners klachten over te hard rijdend verkeer. De weg wordt momenteel veel gebruikt door verkeer dat vanwege wegwerkzaamheden elders wordt omgeleid. De metingen door de politie waren bedroevend. Van de ongeveer 440 passerende auto's reden er 143 te hard. Zij zijn geflitst. De hoogst gemeten snelheid was 53 kilometer per uur. De politie zal de controles gaan herhalen.

Leiden - Brandstichting auto
Een auto geparkeerd op een parkeerterrein aan de Marnixstraat is maandagavond 30 augustus rond 22.00 uur in brand gestoken. Het vuur is ontstaan nabij een achterwiel. De brandweer bluste het vuur. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden - Politie zoekt straatrover
De politie is op zoek naar een nog onbekende man die maandagavond 30 augustus rond 23.35 uur op de Burggravenlaan probeerde twee inwoners van Leiden van 37 en 38-jaar te beroven. De twee stonden met elkaar te praten toen de man verscheen en onder bedreiging van naar later bleek een speelgoedpistool de portemonnee en mobiele telefoon van één van de twee opeiste. Er ontstond een worstelpartij waaruit de straatrover zich wist los te maken en weg te lopen. Het zoeken naar de man door de slachtoffers en politie bleef nog zonder resultaat.


Alphen aan den Rijn Getuigen gezocht van ongeval met doorrijden

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op vrijdag 27 augustus jl. waarbij een personenauto is doorgereden. Een 18-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn reed omstreeks 15.30 uur over het fietspad langs de Steekterweg vanuit de richting Boskoopseweg in de richting van Alphen, naar de Spoorlaan. Ter hoogte van de kruising met het Goudse Rijpad reed vanaf deze weg de personenauto. Toen de fietser de kruising opreed werd hij aangereden door de personenauto. De fietser viel op de motorkap van de auto, een donkergrijze Honda Civic. De Alphenaar liep schaafwonden op aan een been. De bestuurder van de auto is doorgereden zonder zijn identiteit bij de fietser bekend te maken. De politie is op zoek naar getuigen. De Honda Civic is een sportieve uitvoering met geblindeerde ramen.

Alphen aan den Rijn - Politie houdt verdachte van aanranding aan
De politie hield op maandag 30 augustus rond 22.30 uur nabij de Swaenswijkbrug een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan als verdachte van aanranding van een 21-jarige plaatsgenote. Rond 22.20 uur werd de vrouw op de Hedastraat van haar fiets de bosjes in getrokken Doordat de vrouw zich stevig verweerde en schreeuwde sloeg de man op de vlucht. Buurtbewoners die op het schreeuwen van de vrouw afkwamen zetten nog wel een achtervolging op de man in maar deze wist te ontkomen. De politie hield korte tijd later de 25-jarige man aan die voldeed aan het door de vrouw opgegeven signalement. De verdachte is ingesloten.

Alphen aan den Rijn - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde dinsdag 31 augustus rond 00.50 uur het rijbewijs in van een 59-jarige automobilist uit Ter Aar. De man reed onder invloed en werd op de Merelstraat aangehouden door de politie. De ademanalyse gaf als uitslag 845 ug/l (limiet 220 ug/l ). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gouda - Politie houdt verdachte aan
De politie hield dinsdag 31 augustus rond 02.50 uur op de Gouderaksedijk een 38-jarige man uit Rotterdam aan. De man trok de aandacht van surveillerende agenten toen hij met een betonschaar vanaf een erf aan de dijk de weg op liep. Een goede verklaring voor zijn aanwezigheid en het bij zich hebben van een betonschaar had de man niet. Hij werd daarop aangehouden. Het vermoeden bestaat dat hij de betonschaar uit een in verbouw zijnde woning aan de dijk heeft gestolen. De politie onderzoekt dit. De verdachte is ingesloten.


-------------------------------------------einde berichten ---------------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --